Διοικητικό Πρωτοδικείο | Στα Ιωάννινα μεταφέρονται οι υποθέσεις της Θεσπρωτίας

Απο την Κέρκυρα που ήταν μέχρι τώρα. Δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την χωροταξική αναδιάταξη των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «Χωροταξική αναδιάταξη των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, την οργάνωση της τηλεματικής συνεδρίασης και την ίδρυση δικαστικών σταθμών τηλεματικής».

Το νομοσχέδιο προβλέπει επιτροπή για την παρακολούθηση της υλοποίησης του νέου δικαστικού χάρτη, εναρμονίζεται η τοπική αρμοδιότητα των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων με την ισχύουσα διοικητική διαίρεση των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με αυτό, στην περιφέρεια του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων έχει έδρα τα Ιωάννινα, εμπίπτουν οι δήμοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρεβέζης. Ως μεταβατικές έδρες ορίζονται η Άρτα, στην οποία εκδικάζονται οι υποθέσεις των Δήμων της Π.Ε. Άρτας, η Πρέβεζα, στην οποία εκδικάζονται οι υποθέσεις των Δήμων της Π.Ε. Πρέβεζας και η Ηγουμενίτσα, στην οποία εκδικάζονται οι υποθέσεις των Δήμων της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Μέχρι και σήμερα οι υποθέσεις της Θεσπρωτίας εμπίπτουν στην Κέρκυρα, ενώ μετά την ψήφιση του νόμου, θα εμπίπτουν στα Ιωάννινα.In this article

Join the Conversation