Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των παραγωγών της Παραμυθιάς για τον ΤΟΕΒ

Δελτίο τύπου

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Θεσπρωτίας, χαιρετίζει και υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις των παραγωγών του κάμπου της Παραμυθιάς για την επίλυση του διαχρονικού προβλήματος της άρδευσης των αγροτεμαχίων τους από τον τοπικό ΤΟΕΒ.

Πολλές υποδομές που διαχειρίζονται οι ΤΟΕΒ και οι ΓΟΕΒ ανα την χώρα ρημάζουν ή υπολειτουργούν και ταυτόχρονα τα υπέρογκα χρέη που βαρύνουν τους οργανισμούς ανά την χώρα, αποτελούν τροχοπέδη σε κάθε αναπτυξιακό σχέδιο ή όραμα των παραγωγών μας.

Η κραυγή αγωνίας του κρίσιμου αυτού τομέα της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας είναι και δική μας κραυγή αγωνίας.

Ο πρωτογενής τομέας της χώρας βάλλεται από πολύ μεγάλες δυσκολίες που απειλούν την επιβίωσή του και χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών τα οποία κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να λάβει. Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα για τη δήθεν στήριξη των αγροτών κρίνονται ανεπαρκή, άφησαν εκτός ενισχύσεων πολλούς παραγωγούς και ήταν σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις δυσθεώρητες οικονομικές ανάγκες των αγροτών.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προτείνει την άμεση εφαρμογή μέτρων για να κρατήσουμε παραγωγικό τον πρωτογενή τομέα και να αποφύγουμε την μείωση της παραγωγής τροφίμων και την επισιτιστική κρίση.

Η μόνιμη επίλυση των χρεών των ΤΟΕΒ, η μείωση του κόστους παραγωγής, του κόστους εφοδίων καθώς και των ζωοτροφών είναι απαραίτητα για την επιβίωση των παραγωγών μας.

Απαιτείται άμεσα:

Χρηματοδότηση της σύστασης των ενεργειακών κοινοτήτων των αγροτών και των επενδύσεων σε ΑΠΕ (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, Συνεταιρισμοί, Ομάδες παραγωγών) και ενεργοποίηση του net metering
Χορήγηση καλλιεργητικών δανείων και ρύθμιση των οφειλών των αγροτών λόγω της πανδημίας και των εκτεταμένων ζημιών από καιρικά φαινόμενα.
Καταβολή ενισχύσεων που καθυστερούν από ΟΠΕΚΕΠΕ
Καταβολή αποζημιώσεων που καθυστερούν από τον ΕΛΓΑ για να μπορέσουν να προμηθευθούν τώρα εφόδια οι αγρότες για να καλλιεργήσουν.
Τροποποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου 2021-27 με στήριξη με συνδεμένες ενισχύσεις την παράγωγή σιτηρών και ζωοτροφών τώρα.
Κατεύθυνση των ενισχύσεων σε παραγωγικές καλλιέργειες και επενδύσεις καθώς και αύξηση της χρηματοδότησης από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας των έργων ΑΠΕ σε γεωργούς και οργανώσεις για μόνιμη λύση.
Ενίσχυση του δικτύου για την άμεση διασύνδεση των υφιστάμενων έργων ΑΠΕ των αγροτών και των οργανώσεων τους
Χρηματοδότηση εγκατάστασης ΑΠΕ στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
Χρηματοδότηση εγκατάστασης ΑΠΕ στις μονάδες επεξεργασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντωνIn this article

Join the Conversation