Σπ. Ριζοπουλος για ΤΟΕΒ Παραμυθιάς | “Ανάγκη ξεκάθαρων λύσεων”

Δήλωση

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών της Παραμυθιάς λόγω της παύσης λειτουργίας του ΤΟΕΒ, ο Σπύρος Ριζόπουλος σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε για την ανάγκη ξεκάθαρων λύσεων.

«Στην Ήπειρο με τους ΤΟΕΒ είμαστε στο ‘’και πέντε’’ αφού υπήρξαν 4 διακανονισμοί των χρεών τα τελευταία 5 χρόνια με ελκυστικούς όρους, οι οποίοι δεν τηρήθηκαν. 400 ΤΟΕΒ υπάρχουν στην Ελλάδα και οι μόνοι που έχουν προβλήματα είναι στην Ήπειρο», σημείωσε αρχικά, για να συμπληρώσει:

«Το πρόβλημα είναι αρχικά διαρθρωτικό γιατί όταν φτιάχτηκαν οι υποδομές στόχος ήταν η παροχή νερού σε μεγάλες εκτάσεις οι οποίες όμως σήμερα δεν καλλιεργούνται την ίδια ώρα που το κόστος παραμένει το ίδιο. Άρα βελτίωση με τα νέα δεδομένα δεν έγινε. Οι λύσεις που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια ήταν ευκαιριακές και δεν πέτυχαν. Αν είχαν πετύχει δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα. Όσες ρυθμίσεις και να γίνουν το πρόβλημα θα επιστρέφει».

Παράλληλα σημείωσε ότι όσο οι ΤΟΕΒ και μερίδα αγροτών θεωρούν ότι η λογική του περιφερειάρχη «ανοίξτε τις κάνουλες, ποτίστε, μην πληρώνετε και θα καθαρίσω εγώ», το πρόβλημα θα διαιωνίζεται.

«Η λύση που προτείνεται από τον ‘’αγρότη της χρονιάς 2022’’ στηρίζεται ψέμα. Ψέμα από τον περιφερειάρχη προς τους αγρότες ότι μπορεί να υπάρχει λύση. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως μια προεκλογική ευκαιρία από την ίδιο άνθρωπο που το δημιούργησε.

Χρειάζεται ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο με δημιουργία υποδομών ενέργειας, αλλαγή αντλιοστασίων για μείωση κόστους και συνέπεια στην αποπληρωμή χρεών.

Την επεξεργαζόμαστε και θα την παρουσιάσουμε στο πρόγραμμα μας αναλυτικά μετά τις εθνικές εκλογές», κατέληξε ο κ. Ριζόπουλος.



In this article

Join the Conversation