Αθηνά Ιωάννου: H Περιφέρεια δεν έχει την πρωτοβουλία για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ήπειρο

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου, την Πέμπτη 26 Μαίου 2011 , παρευρέθηκε και συμμετείχε η Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσπρωτίας, της παράταξης ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ...

 

Στην σύσκεψη ακούστηκαν: τοποθετήσεις φορέων που είχαν ήδη συζητήσει το θέμα, άλλοι φορείς επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν αφού μελετήσουν τα δεδομένα, και πολλές προσωπικές απόψεις.Αυτό που δεν ακούστηκε ήταν οι προτάσεις και απόψεις της Περιφέρειας. Και πώς να ακουστούν; Από την αρχή του χρόνου ζητήσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητηθούν όλα τα μεγάλα θέματα της Περιφέρειας και ένα από αυτά είναι και το θέμα της υγείας και οργάνωσης της περίθαλψης στην Περιφέρεια. Θα έπρεπε σαν Περιφέρεια να έχουμε καταλήξει σε ένα πρόγραμμα και να έχουμε διατυπώσει τους στόχους και το όραμα μας για το μέλλον της οργάνωσης της παροχής υγείας και περίθαλψης στην Περιφέρεια Ηπείρου. Αντί η Περιφέρεια να έχει την πρωτοβουλία για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ήπειρο, όπως τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης κ. Βαγγέλης Αργύρης στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 25-05-2011, η Περιφέρεια γίνεται ουραγός ακολουθώντας ασθμαίνοντας σχεδιασμούς που γίνονται έξω από μας για μας.

Αναρωτιόμαστε: Σε τι αποσκοπεί η σημερινή σύσκεψη με δεδομένο ότι απόψεις από την μεριά της Περιφέρειας δεν διατυπώθηκαν

-Μήπως για να ενημερωθεί για τις απόψεις των φορέων.
-Για να συλλέξει ιδέες και προτάσεις.
-Ή για να κρυφτεί πίσω από τους φορείς μια και δεν έχει προτάσεις ή δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη των δικών της προτάσεων.

Γιατί τέτοιες συσκέψεις πρέπει να γίνουν σε όλες τις Π.Ε. ξεχωριστά; Τι άλλο θα μπορούσε να ακουστεί; Τι αυτό θα προσέθετε σε ένα διάλογο αν δεν αποπροσανατόλιζε και δεν κατακερμάτιζε τις δυνάμεις και τις προσπάθειες για μια σύγχρονη Υγειονομική Περιφέρεια που έχει ανάγκη η Ήπειρος.Έτσι θα αναπτυχθεί Περιφερειακή συνείδηση;Έτσι θα πορευτούμε στο μέλλον; Η άποψη που διατυπώθηκε και από τον κ. Περιφερειάρχη ότι το θέμα θα απασχολήσει την Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων και όχι το Περιφερειακό Συμβούλιο μας βρίσκει αντίθετους. Τα μείζονα θέματα, και αυτό είναι, μπορεί να τα προετοιμάζει η Επιτροπή αλλά η συζήτηση θα γίνεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτό ήταν όρος όταν συναινέσαμε στην συγκρότηση των επιπλέον επιτροπών του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τέτοιες ενέργειες που αδρανοποιούν και περιθωριοποιούν το Περιφερειακό Συμβούλιο με έωλα επιχειρήματα και προσχήματα τις καταγγέλλουμε».

In this article

Join the Conversation