Αναπτυξιακός Θεσπρωτικός Όμιλος Αλληλεγγύης και Αλλαγής

Συντάκτης: Ηλίας Μάκος, Κατοψη Στο φτωχό νομό Θεσπρωτίας ιδρύθηκε Όμιλος Αλληλεγγύης, Αλλαγής με σκοπό “κάθε Θεσπρωτός στον τόπο μας να βρει και να δημιουργήσει συνθήκες στήριξης του διπλανού...

Συντάκτης: Ηλίας Μάκος, Κατοψη

Στο φτωχό νομό Θεσπρωτίας ιδρύθηκε Όμιλος Αλληλεγγύης, Αλλαγής με σκοπό “κάθε Θεσπρωτός στον τόπο μας να βρει και να δημιουργήσει συνθήκες στήριξης του διπλανού του και όλοι μαζί να εμπνεύσουμε παράλληλα την θεσμική αλληλέγγυα δράση”.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη κίνηση, της οποίας ηγείται ο πρ. νομάρχης Θεσπρωτίας Νίκος Τσώνης. Ωστόσο ο Όμιλος δεν έχει προεδρείο, αλλά, όπως εξηγεί ο κ. Τσώνης, “κινηματική κατεύθυνση, με απόλυτα ελεύθερη έκφραση, χωρίς ιεραρχίες, χωρίς διορισμένους εκπροσώπους, με ενεργό δράση στην κοινωνία”.

Όπως τονίζεται στην ιδρυτική διακήρυξη του Αναπτυξιακού Θεσπρωτικού Ομίλου Αλληλεγγύης, Αλλαγής (Α.Θ.Ο.Α.Α.) “η Θεσπρωτία και οι πολίτες της μπορεί και πρέπει να φτιάξουν τις καλύτερες συνθήκες, τα δύσκολα τούτα χρόνια, για να επιβιώσουμε ως τόπος, ως άνθρωποι και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις μέλλοντος και αισιοδοξίας”. Ο Νίκος Τσώνης υπογραμμίζει ότι “προσθέτουμε, αυτό επιδιώκουμε, ένα λιθαράκι στην κοινή αναγκαία προσπάθεια. Όλοι εμείς ας κινητοποιηθούμε δημιουργικά και αλληλέγγυα. Το οφείλουμε, ποτέ από το… χρέος μη κινούντες. Δίδουμε σ’ αυτή τη φάση, την τόσο δραματική για την πατρίδα μας και τον άνθρωπο, προτεραιότητα στη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, που σε θεσμικό και ατομικό επίπεδο θα στηρίζει τον αδύναμο”.

‘Οσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν, με τη συμμετοχή τους, στην ύπαρξη δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, μπορούν να επικοινωνούν στα email: [email protected] και [email protected].

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, που δείχνει ότι η ανθρωπιά δεν έχει εξαφανιστεί από τις ψυχές των ανθρώπων…

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!