Προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου του Μ-Λ ΚΚΕ Θοδωρή Χόβολου το απόγευμα της Τετάρτης στο Πάνθεον

Δελτίο τύπου

Ο Θοδωρής Χόβολος υποψήφιος του Μ-Λ ΚΚΕ στην Θεσπρωτία, σας καλεί στην προεκλογική συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα την Τετάρτη 14/6, ώρα 8.30μμ. στο «ΠΑΝΘΕΟΝ» και προειδοποιεί οτι:

– Μετά τις εκλογές έρχονται νέες αντιλαϊκές – αντικοινωνικές θύελλες.
– Το μεγάλο ζητούμενο είναι ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του.

Τα επιτελεία της Δεξιάς θριαμβολογούν για τη νίκη τους στις εκλογές του Μάη και σίγουρα μετά τις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου, κραδαίνοντας την «νωπή λαϊκή εντολή», θα επιχειρήσουν να κατεδαφίσουν ό,τι έχει απομείνει από τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα. Έρχονται νέες αντιλαϊκές ανατροπές με την αντίστοιχη στήριξη της πλουτοκρατίας και φυσικά με την αναπόφευκτη ένταση του κρατικού αυταρχισμού. Ακολουθώντας παραδοσιακά την απόλυτη ευθυγράμμιση με όσα προστάζουν οι ξένοι δυνάστες του λαού και της χώρας. Των ΗΠΑ και της ΕΕ. Θα βρει εξάλλου πρόθυμους συμπαραστάτες, τα κόμματα της ακροδεξιάς και του φασισμού που είναι ήδη ή θα μπουν στην νέα βουλή.

Οι αυστηρές συστάσεις της ΕΕ προς τη χώρα για «δημοσιονομική πειθαρχεία» προϊδεάζουν για το τι έρχεται όπως επίσης και οι πολλαπλές δηλώσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για διευθέτηση των ελληνοτουρκικών ζητημάτων. Η φτώχεια, η ακρίβεια, η ανεργία, η μισοδιαλυμένη υγεία και παιδεία, είναι εδώ και θα ενταθούν περεταίρω. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα έρθει άμεσα αντιμέτωπη με αυτή την πραγματικότητα και τότε θα δοκιμαστεί η «στέρεη» κοινοβουλευτική της πλειοψηφία. Νομοτελειακά καμιά «τάξη» και καμιά «πολιτική σταθερότητα» δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω στην εξαθλίωση του λαού και την υποδούλωση της χώρας. Στο έδαφος αυτό, μόνο όξυνση των λαϊκών αντιδράσεων και της ταξικής πάλης μπορεί να σημειωθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την εκλογική συντριβή του, εισπράττει το δεύτερο, και βαρύτερο, «λογαριασμό» από το 2019 για όσα έκανε ή δεν έκανε σαν κυβέρνηση και σαν αξιωματική αντιπολίτευση. Για την οδυνηρή διάψευση των λαϊκών προσδοκιών που καλλιέργησε. Για τη δουλοφροσύνη του σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ξένη και ντόπια πλουτοκρατία. Γιατί για μια ακόμη φορά, ένα κόμμα στο όνομα της Αριστεράς, ασκεί δεξιά πολιτική, αμαυρώνοντας τις ιδέες και τις αξίες της. Το επιβεβαίωσε όχι μόνο σαν κυβέρνηση, αλλά και σαν αντιπολίτευση, όταν συναίνεσε και συντάχθηκε με τη ΝΔ σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, υπερψηφίζοντας πληθώρα νόμων της. Αυτό είναι που άνοιξε διάπλατα το δρόμο σε μια νέα αντιδραστική κυβέρνηση της Δεξιάς.

Το ΠΑΣΟΚ νεκρανασταίνεται με τη στήριξη ισχυρών κύκλων της ολιγαρχίας αλλά το βαρύ παρελθόν του, η ταύτισή του με τα μνημόνια και η στήριξη στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη το καθηλώνουν σε ρόλο κομπάρσου, παρά την εκλογική του ενίσχυση. Η αντιλαϊκή πολιτική δεν αντιμετωπίζεται με συνθηκολόγες πολιτικές σαν και αυτή που προβάλλουν τα αρχηγικά κόμματα «ΜέΡΑ25» και η «Πλεύση Ελευθερίας», τα οποία δεν κάνουν καμιά αναφορά στους αγώνες της επόμενης μέρας. Το μόνο ζητούμενο είναι η βουλευτική έδρα.

Σε αυτές τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες πλέει και το ΚΚΕ που εισέπραξε ένα τμήμα της κοινωνικής αμφισβήτησης με αριστερό πρόσημο. Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, η επίμονη διάσπαση των εργατολαϊκών αγώνων, υπηρετεί τελικά την πολιτική του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας.

Το πραγματικό πρόβλημα που προβάλλει μπροστά στις εκλογές δεν είναι να διαλέξουμε αν η ΝΔ αυτοδύναμα ή με τους συνεταίρους της θα κυβερνούν αύριο για λογαριασμό του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας, τσακίζοντας το λαό με τη βάρβαρη και υποτελή πολιτική τους.

Tο πραγματικό πρόβλημα είναι αν θα μπορέσει ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του κόντρα στην ηττοπάθεια για να χτιστεί ένα ισχυρό λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης, να αποκρούσει τα αντεργατικά μέτρα, να προασπίσει τα συμφέροντα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχει πραγματική Αριστερά αν δεν υπηρετεί αυτούς τους αγώνες. Και η ανάγκη για την αναγέννηση αυτής της Αριστεράς είναι επιτακτική!

Ενάντια στο σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς της εξάρτησης, της υποτέλειας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, ενάντια στο φασισμό και τον πόλεμο, για την έξοδο της Ελλάδας από ΕΕ και ΝΑΤΟ Για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία. Για να ανοίξει ο δρόμος στη Σοσιαλιστική

Αναγέννηση της πατρίδας μας. Για μια πραγματική Αριστερά! Να πιστέψουμε στη δύναμη των αγώνων.
Το Μ-Λ ΚΚΕ αγωνίζεται για να ανοίξει μια τέτοια αγωνιστική προοπτική για το λαό μας.
Καταδικάστε τη δεξιά πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας, και της τρομοκρατίας.

Προεκλογική Εκδήλωση Τετάρτη 14 Ιούνη, 8.30 μμ, Ηγουμενίτσα
«ΠΑΝΘΕΟΝ»

Καταψηφίστε το μαύρο μέτωπο της Δεξιάς – Απορρίψτε τις ψευτοαριστερές υνάμεις του συμβιβασμού – Με τους αγώνες, το λαό και την Πραγματική Αριστερά!

In this article

Join the Conversation