Άνω κάτω το λιμάνι για τη Δωδώνη

Συντάκτης: Ηλίας Μάκος, Κάτοψη Οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, μαζί με τους εργαζόμενους στη γαλακτοβιομηχανία “Δωδώνη”, έκαναν άνω-κάτω το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφού το απέκλεισαν για τρεις ώρες. Με...

Συντάκτης: Ηλίας Μάκος, Κάτοψη

Οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, μαζί με τους εργαζόμενους στη γαλακτοβιομηχανία “Δωδώνη”, έκαναν άνω-κάτω το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφού το απέκλεισαν για τρεις ώρες. Με αυτό τον τρόπο κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους τα μέλη των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών της Ηπείρου, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Ο αποκλεισμός του λιμανιού έγινε λίγες ώρες πριν από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της «Δωδώνης», την οποία ζήτησε ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας, η Αγροτική Τράπεζα, ώστε να οριστεί νέα διοίκηση στην επιχείρηση, αλλά και να γίνουν αλλαγές στο καταστατικό της.

Από τον αποκλεισμό, έστω και αν ήταν συμβολικός, προέκυψαν προβλήματα καθυστερήσεων στις αναχωρήσεις, αλλά και στην έξοδο των οχημάτων από το λιμάνι.Ωστόσο εντάσεις δεν υπήρξαν, αφού όσοι επρόκειτο να επιβιβαστούν στα πλοία, κρατήθηκαν μακριά από το λιμάνι, ενώ όσοι κατέβηκαν από τα πλοία έμειναν μπροστά στην προβλήτα. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων νομού Ιωαννίνων Μιχάλης Τζίμας ανέφερε ότι “το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας  “Δωδώνη” είναι συνυφασμένο με το μέλλον της περιφέρειας Ηπείρου, γι’ αυτό και τονίζουμε την ανάγκη η εταιρία να διατηρήσει το χαρακτήρα της. Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή της ελληνικής κτηνοτροφίας και μιας ολόκληρης περιφέρειας”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη “Δωδώνη” Xρήστος Γεωργίου ανέφερε ότι “η “Δωδώνη” είναι περιουσία του ελληνικού λαού και συντηρείται με τον  ιδρώτα και τον μόχθο των κτηνοτρόφων”. Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν, συμπαραστεκόμενοι, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος.

 


In this article

Join the Conversation