Οι εκλογές φεύγουν… η νέα αντιλαϊκή επίθεση έρχεται | Γράφει ο Θεόδωρος Χόβολος

.

Λήγει σήμερα και η δεύτερη προεκλογική περίοδο μέσα σ΄ένα κλίμα σχετικής αδιαφορίας από πολύ κόσμο μιας και το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και καθορισμένο από τις εκλογές της 21ης Μάη.

Κατά μια τραγική σύμπτωση της ιστορίας αν στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο είχαμε την ανθρωποθυσία των Τεμπών, στη νέα προεκλογική περίοδο είχαμε το αποτρόπαιο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου αλλά και τους τραγικούς θανάτους ανθρώπων λόγο έλλειψης προσωπικού και ασθενοφόρων. Δηλωτικά όλα τους σε τι κόσμο οδηγούμαστε.

Κατά τ΄ άλλα, από την Δευτέρα, η ΝΔ κραδαίνοντας την νωπή λαϊκή εντολή, θα προχωρήσει στην κατεδάφιση σε ό,τι έχει απομείνει από τις λαϊκές κατακτήσεις, με προκλητική στήριξη της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και σε πλήρη ευθυγράμμιση με όσα προστάζουν οι ξένοι δυνάστες της χώρας, οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Θα βρει στήριξη στα κόμματα της ακροδεξιάς που θα καθίσουν στα έδρανα της Βουλής.

Απέναντί της έχει μια αναξιόπιστη αντιπολίτευση που είτε ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας (ΠΑΣΟΚ) είτε όταν κυβέρνησε εφάρμοσε πλήρως τις μνημονιακές υπαγορεύσεις χωρίς να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην κοινωνία (ΣΥΡΙΖΑ). Είναι αυτοί που ερίζουν για το ποιος θα είναι η πιο άξια αντιπολίτευση ενώ αποτελούσαν μέχρι σήμερα μια απροκάλυπτη συμπολίτευση, τροφοδότη και ηθικό αυτουργό της ανόδου της ΝΔ.

Αλλά και η υπόλοιπη αριστερά μοιάζει σε «παιδική χαρά», φωνάζοντας πως μπορεί εύκολα να μας βγάλει από το ευρώ, ότι τολμά για πρώτη φορά ρήξη, ενώ άλλοι σχηματισμοί που «βλέπουν» τα έδρανα της Βουλής, στέλνουν αγάπες και καρδούλες. Όλοι ζητάνε να μπούνε στη βουλή για να εμποδίσουν την παντοδυναμία του Μητσοτάκη λες και ότι από εκεί μπορεί να εμποδιστεί η επέλαση της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας.

Στις ίδιες κοινοβουλευτικές αυταπάτες δεσμεύει πλατιά λαϊκά στρώματα και το ΚΚΕ, που ζητά περισσότερους βουλευτές στη βουλή, που τους συναρτά αναλογικά με την «Λαϊκή Μαχητική Αντιπολίτευση». Περισσότεροι βουλευτές, περισσότερη αντιπολίτευση. Απλά μαθήματα πρώτης Δημοτικού.

Το Μ-Λ ΚΚΕ είναι αλήθεια ότι λέει πιο δύσκολα πράγματα. Όπως ότι η επόμενη κυβέρνηση αυτοδύναμη και με τους συνεταίρους της θα κυβερνήσει για λογαριασμό του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας, χτυπώντας και τσακίζοντας τις λαϊκές κατακτήσεις και τα λαϊκά εισοδήματα, επιδεινώνοντας και άλλο την πολύπλευρη εξάρτηση της χώρας και υποτάσσοντας τα εθνικά συμφέροντα στις επιδιώξεις των μεγάλων …συμμάχων.

Tο πραγματικό και δυσεπίλυτο πρόβλημα είναι το αν θα μπορέσει ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του κόντρα στην ηττοπάθεια και να χτιστεί ένα ισχυρό λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης, να αποκρούσει τα αντεργατικά μέτρα, να προασπίσει τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού.

Δεν υπάρχει πραγματική Αριστερά αν δεν υπηρετεί αυτούς τους αγώνες. Και η ανάγκη για την αναγέννηση αυτής της Αριστεράς είναι επιτακτική!

Ενάντια στο σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς της εξάρτησης, της υποτέλειας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, ενάντια στο φασισμό και τον πόλεμο, για την έξοδο της Ελλάδας από ΕΕ και ΝΑΤΟ
Για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία. Για να ανοίξει ο δρόμος στη Σοσιαλιστική Αναγέννηση της πατρίδας μας. Για μια πραγματική Αριστερά! Να πιστέψουμε στη δύναμη των αγώνων.

Το Μ-Λ ΚΚΕ αγωνίζεται για να ανοίξει μια τέτοια αγωνιστική προοπτική για το λαό.
Καταδικάστε τη δεξιά πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας, και της τρομοκρατίας.

Καταψηφίστε το μαύρο μέτωπο της Δεξιάς – Απορρίψτε τις ψευτοαριστερές δυνάμεις
του συμβιβασμού –
Με τους αγώνες, το λαό και την Πραγματική Αριστερά!



In this article

Join the Conversation