Η Πανηπειρωτική για την διακοπή των δρομολογίων των ΚΤΕΛ

Με την διακοπή των δρομολογίων των ΚΤΕΛ προς και απο Ιωάννινα από την παλιά εθνική οδό, ασχολήθηκε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Μόνο στο Δήμο Σουλίου, 7 κοινότητες, (Πλακωτή, Πετροβίτσα,...

Με την διακοπή των δρομολογίων των ΚΤΕΛ προς και απο Ιωάννινα από την παλιά εθνική οδό, ασχολήθηκε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Μόνο στο Δήμο Σουλίου, 7 κοινότητες, (Πλακωτή, Πετροβίτσα, Νεράιδα, Αβαριτσα, Πολύδροσο Πέντε Εκλήσιές και Καλλιθέα), στερούνται την χρήση του ΚΤΕΛ και όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής, περισσότερες από 40 κοινότητες με μόνιμους και υπέργηρους κατοίκους στερούνται την δυνατότητα και την ανάγκη να μεταβαίνουν, προς τα Νοσοκομεία Ιωαννίνων και εκ του λόγου αυτού αναγκάζονται να μισθώνουν ταξί καταβάλλοντας δυσβάσταχτο γι’ αυτούς κόμιστρο.

Μεταξύ άλλων η Πανηπειρωτική αναφέρει:

«Πρέπει να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα προς τα ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, αλλά και προς το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών έτσι ώστε το ταχύτερο δυνατόν να τεθεί σε λειτουργία τουλάχιστον ένα δρομολόγιο την ημέρα προς και από τα Ιωάννινα. Το Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζει να διαμαρτυρηθεί εντονότατα προς τα ως άνω ΚΤΕΛ, προς την Περιφέρεια Ηπείρου και προς το αρμόδιο Υπουργείο, με την ελπίδα να δοθεί λύση σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα για τους κατοίκους 40 και πλέον κοινοτήτων. Η απόφαση δε να κοινοποιηθεί σ’ όλους τους βουλευτές της Ηπείρου»

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!