Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για την υποβολή αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό

Ανακοίνωση

Δημοσιεύτηκε με καθυστέρηση η πρόσκληση για τον κοινωνικό τουρισμό συνταξιούχων ΟΑΕΕ για το 2024 και 2025.

Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε πριν δυο χρόνια μετά από την πίεση της Ομοσπονδίας μας και του συνταξιουχικού κινήματος προς όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία 10 χρόνια, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των παρακρατηθέντων χρημάτων για κοινωνικό και θεραπευτικό τουρισμό. Η σημερινή Κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεσμευτεί αρχικά και υποσχέθηκε να δρομολογήσουμε λύση όμως όχι με βάση την πρότασή μας.

Αποφάσισε η ΔΥΠΑ να διαθέσει και φέτος 3.000.000 ευρώ για 25.000 συναδέλφους.
Για φέτος η εφαρμογή άνοιξε την Δευτέρα 15/7/24 στις 8.00 π.μ και κλείνει το Σάββατο 20/7/24 στις 12.00μ.μ.

Ζητήσαμε 10 μέρες να κρατήσει η διαδικασία, μας απάντησαν ότι επειδή το πρόγραμμα ξεκινά από 1η Αυγούστου, δεν προλαβαίνουνε αν δοθεί και άλλος χρόνος.

Το πρόγραμμα αρχίζει την 1/8/2024 και ισχύει μέχρι 31/7/2025.
Όσοι συνάδελφοι- σσες δεν έχουν την δυνατότητα να μπουν στην ιστοσελίδα, να απευθυνθούν στον λογιστή. Είναι πολύ εύκολο.

Να κάνουμε αιτήσεις όσοι περισσότεροι συνάδελφοι μπορούμε για να τους πιέσουμε περισσότερο την επόμενη φορά, να δώσουν περισσότερα χρήματα για περισσότερους συναδέλφους.

Η αίτηση μπορεί να γίνει:
1. Μέσα από την ιστοσελίδα της ΠΟΣ ΟΑΕΕ, που έχει αναρτηθεί το δελτίο τύπου της ΔΥΠΑ, κτυπώντας πάνω στην ηλεκτρονική διεύθυνση
https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou-gia-suntaxioukhous-eephka-proen-oaee
• Μέσα από την σελίδα της ΔΥΠΑ
Και στις δύο περιπτώσεις συμπληρώνουμε τα ατομικά στοιχεία που μας ζητάει το σύστημα δηλαδή κωδικοί Taxisnet, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και Αριθμό Μητρώου ΕΦΚΑ και στοιχεία συζύγου.

Συνεχίζεται και φέτος, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα μας για αύξηση, να δίνεται ένα πολύ μικρό ποσό από τα δεκάδες εκατομμύρια που έχουν εισπραχθεί και συγκεντρωθεί από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.

Τα 3 εκατομμύρια ευρώ, για 25.000 δικαιούχους απέχουν πολύ και από τις ανάγκες μας και από τα πάνω από 35 εκατομμύρια που μας έχουν παρακρατήσει και είναι υποχρεωμένοι να τα αποδώσουν στους συνταξιούχους που τα έχουν πληρώσει.

Επιμένουμε στην πρότασή μας να δοθούν στην ΔΥΠΑ όλα τα χρήματα (περίπου 35 εκατομμύρια), που έχουν παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και η ΔΥΠΑ να υλοποιήσει πρόγραμμα σε 4 ετήσιες ισόποσες δόσεις, ώστε όλοι οι συνταξιούχοι που δικαιούνται να μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα.

In this article

Join the Conversation