Β. Γιόγιακας στο νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών: Ανάπτυξη – για ενίσχυση του εισοδήματος και στήριξη των πιο αδύναμων με δημοσιονομική υπευθυνότητα

Δελτίο τύπου

Το στίγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, δηλαδή ανάπτυξη – για ενίσχυση του εισοδήματος και στήριξη των πιο αδύναμων – με δημοσιονομική υπευθυνότητα, δίνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας επεσήμανε τρία πεδία που χαρακτηριστικές προβλέψεις του νομοσχεδίου. Το πρώτο είναι η πρόθεση να στηριχθεί η οικογένεια και οι νέοι που θέλουν να κάνουν οικογένεια, με τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Σπίτι μου», με την αύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου για όσους έχουν εξαρτώμενα τέκνα και με την οικονομική ενίσχυση των νέων 18 και 19 ετών για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς του Πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών (Youth Pass). Το δεύτερο πεδίο είναι η στήριξη των πιο ευάλωτων, με την οριστική απαλλαγή των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ από τη συμμετοχή για την αγορά φαρμάκων, με παράταση του Market Pass μέχρι και τον Οκτώβριο και του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» έως το τέλος του χρόνου, και με το άνοιγμα των προϋποθέσεων ένταξης στο πρόγραμμα απασχόλησης 55+. Η τρίτη κατηγορία διατάξεων αφορά την αύξηση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, την πρώτη ύστερα από 14 χρόνια, η οποία σε συνδυασμό με μια σειρά άλλα μέτρα αντιστοιχεί σε έναν – ή και περισσότερο – επιπλέον μισθό για κάθε δημόσιο υπάλληλο.

Στην εισαγωγή της ομιλίας του ο Βασίλης Γιόγιακας αναφέρθηκε στην απώλεια των δύο πιλότων της Πολιτικής Αεροπορίας. «Στη θυσία τους τιμούμε και αναγνωρίζουμε τον επαγγελματισμό, την αυταπάρνηση και το θάρρος όλων όσοι δίνουν τη μάχη στα πολλά, δύσκολα μέτωπα των πυρκαγιών».
In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!