Σε Αχέροντα και Σούλι στο πλαισιο του 24ου Camping των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης +ΒΙΝΤΕΟ

Ανακοίνωση

Στα πλαίσια του 24ου Camping των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης, πραγματοποιήθηκε εκδρομή σε υπαίθριο αναρρωτήριο του ΔΣΕ κοντά στο χωριό Τσαγγάρι, στο ιστορικό χωριό του Σουλίου και στον Αχέρoντα.

Σε μια περίοδο αισχρού αντικομμουνισμού, που δεν γίνεται μόνο εγχώρια, αλλά αποτελεί και ιμπεριαλιστική επιταγή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε την ιστορική αλήθεια του επαναστατικού κινήματος του τόπου μας. Στο σημείο έγινε τοποθέτηση για το μέρος και την ιστορική του σημασία σε μια προσπάθεια να κατανοηθεί το ευρύτερο ιστορικοκοινωνικό πλαίσιο του εμφυλίου πολέμου (1946-1949), οι δυσκολίες και ο μεγαλειώδης αγώνας που δόθηκε. Σε αυτό το πρίσμα τοποθετήθηκε πλάκα στο σημείο του αναρρωτηρίου από τους νεολαίους του ΚΚΕ(μ-λ) για να αποδώσουμε φόρο τιμής στις αγωνίστριες και στους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Ενάντια στην νέα επίθεση που θα συναντήσουμε την νέα χρονιά, που περιλαμβάνει την αναθεώρηση του άρθρου 16, την συνέχιση και την όξυνση της πολιτικής των ταξικών φραγμών αλλά και την πολιτική της φασιστικοποίηση της κοινωνικής της πολιτικής ζωής με την πανεπιστημιακή αστυνομία στο κατώφλι (και όχι μόνο) των πανεπιστημίων. Ενάντια στους κόφτες του ν+2, της ΕΒΕ και τις συγχωνεύσεις σχολών. Ενάντια στους νομούς Κεραμεώς προτάσσουμε έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών μακριά από τις συστηματικές λογικές της εκτόνωσης.

24ο Camping
Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης




In this article

Join the Conversation