Η ΘΕΑΤΟ για την συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου στο μαρτυρικό Δίστομο

Δελτίο τύπου

Στις 19/8/23 ο Θεατρικός Σύλλογος ΘΕΑΤΟ , συμμετείχε στο Πανελλήνιο φεστιβάλ θεάτρου στο μαρτυρικό Δίστομο. Η μετάβαση της ομάδας μας έγινε κάτω από μεγάλη συναισθηματική φόρτιση -όπως ελέχθη και στο τέλος της παράστασης – δεδομένου ότι το Δίστομο και η Παραμυθιά αποτελούν τόπους μαρτυρίου (Μαρτυρικές πόλεις : σφαγή Διστόμου – Εκτέλεση 49 προκρίτων Παραμυθιάς) από την φασιστική κατοχή .

Στο κατάμεστο θέατρο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τον ιερό χώρο του Μαυσωλείου Διστόμου , η ΘΕΑΤΟ παρουσίασε την παράσταση “12 ένορκοι” η οποία συγκίνησε τους θεατές εισπράττοντας πολύ θετικά αλλά και ουσιαστικά σχόλια. Η φιλοξενία της τοπικής θεατρικής ομάδας «ΘεατρoΦρένεια», ο «Δήμος Διστόμου -Αράχωβας- Αντίκυρας» και τοπικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με την ΘΕΑΤΟ , προσφέροντας της υποδειγματική φιλοξενία.

Στο τέλος της παράστασης μεταφέρθηκε και το γραπτό μήνυμα του δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη για το καθήκον των τόπων μας στην ανάδειξη των πανανθρώπινων αξιών της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και στην διαφύλαξη της συλλογικής μνήμης κατά του φασισμού και την μεγάλη σημασία της συνάντησης των δύο τόπων μέσω του πολιτισμού.

Προσκαλέσαμε το κοινό να γνωρίσει από κοντά το ηρωικό Σούλι , τον μυθικό Αχέροντα ,την Μαρτυρική Παραμυθιά και όλο τον Δήμο Σουλίου ενώ έγινε ανοικτή πρόσκληση στην «ΘεατροΦρένεια» να συμμετέχει με δική της παράσταση στον 13ο Θεατρικό Νοέμβρη 2023.

Η ΘΕΑΤΟ ακούραστα προχωρά δημιουργικά τα τελευταία 27 χρόνια με το φετινό καλοκαίρι να είναι γεμάτο με περιοδείες σε όλη τη χώρα ξεκινώντας τον Ιούλιο από την Κόρινθο , συνεχίζοντας στο Αιτωλικό ,το Δίστομο και προχωρώντας δυναμικά σε περισσότερα φεστιβάλ όπως : Φιλιατρά , Σπερχειάδα – Μακρακώμη τον Σεπτέμβριο, Ιεράπετρα στην Κρήτη τον Οκτώβριο , συνεχίζοντας να ταξιδεύει τον Δήμο Σουλίου και συστήνοντας τον τόπο μας με όχημα το θέατρο σε όλη την Ελλάδα .

Με τιμή και σεβασμό στο θέατρο και στον πολιτισμό
Θεατρικός Σύλλογος ΘΕΑΤΟ



In this article

Join the Conversation