Μελέτη οδικού δικτύου Ηγουμενίτσας – Γέφυρα Αχέροντα

Μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις, ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2011 ως η καταληκτική ημέρα για την ολοκλήρωση της μελέτης που έχει αντικείμενο μελέτης στο τμήμα Ηγουμενίτσα- Γέφυρα Αχέροντα μήκους...

Μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις, ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2011 ως η καταληκτική ημέρα για την ολοκλήρωση της μελέτης που έχει αντικείμενο μελέτης στο τμήμα Ηγουμενίτσα- Γέφυρα Αχέροντα μήκους 38,5 χιλιόμετρα περίπου (ενώ δεν συμπεριλαμβάνεται το τμήμα Πλαταριάς- Κόμβος Καρτερίου που έχει ήδη κατασκευαστεί) καθώς και η αντιμετώπιση της δύο κατολισθήσεων η μία στη γέφυρα της Δέσπως και η άλλη στο 27ο χιλιόμετρο.

Να σημειώσουμε ότι το τμήμα Ηγουμενίτσα-Γέφυρα Αχέροντα, υποδιαιρείται σε υποτμήματα, ανάλογα με την υφιστάμενη σήμερα κατάσταση και τα είδη και στάδια των διαθέσιμων μελετών:

Από Ηγουμενίτσα έως Πλαταριά. Το τμήμα Υποδιαιρείται σε τρία υποτμήματα και προβλέπεται οριστική μελέτη με βάση την εγκεκριμένη προμελέτη. Εδώ δεν προβλέπονται γεωτεχνικές έρευνες με την παρούσα σύμβαση.

Παράκαμψη Πλαταριάς, οπου προβλέπεται προμελέτη οδικών έργων καθώς και Μ.Π.Ε.

Από κόμβο Καρτερίου έως κόμβο Πάργας, προβλέπεται οριστική μελέτη με βάση την εγκεκριμένη προμελέτη. Εδώ ήδη δημοπρατήθηκε το έργο, έχει ανάδοχο και έχουν αρχίσει οι πρώτες εργασίες.

Από κόμβο Πάργας έως τον κόμβο του Μεσοποτάμου, στην αρχή της γέφυρας του Αχέροντα. Προβλέπεται προωθημένη αναγνωριστική μελέτη, προμελέτη και οριστική μελέτη. Εδώ ολοκληρώθηκε η προμελέτη οδοποιίας, ενώ η ΜΠΕ βρίσκεται σε φάση δημόσιας διαβούλευσης.

In this article

Join the Conversation