Το τοπικό ΚΚΕ με αφορμή την εκδήλωση μνήμης για την Ελένη Γκατζογιάννη | “Η εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού προκλητική και ανιστόρητη”

Ανακοίνωση

Στις 23/08/2023 για μια ακόμη φορά ο γνωστός συνεργάτη της ΣΙΑ Νίκολας Γκέιτζ, κατά κόσμο Νίκος Γκατζογιάννης ξανακτύπησε. Όχι μόνος, αλλά με παρέα τον Αντώνη Σαμαρά πρώην Πρωθυπουργό, κυβερνητικούς εκπροσώπους, βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΝΔ αλλά και εκπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης του νομού Θεσπρωτίας, στηρίγματα της ΝΔ.

Ακούσαμε πάλι τις γνωστές δηλώσεις περί ολοκληρωτισμού… εξισώνοντας τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού που είναι το παιδί του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος το οποίο όλοι τους μαζί το υπερασπίζονται.

Όσα ψέματα και αν χρησιμοποιήσουν στα βιβλία τους, όσο μελάνι και αν ρίξουν όσες αντίστοιχες αποφάσεις πάρουν στην ΕΕ, δεν θα μπορέσουν να σβήσουν την ιστορική αλήθεια, ότι το χώμα της Μουργκάνας του «Μικρού Γράμμου» είναι ποτισμένο με το αίμα αυτών που πάλεψαν τους φασίστες. Ότι η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ραϊχσταγκ αποτελεί άσβεστο μάρτυρα για το ποιος εξολόθρευσε το ναζισμό. Ότι την ιστορία την γράψανε και την γράφουν οι λαοί με την πάλη τους ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα. Ότι η Μουργκάνα αποτελεί ιστορικό μνημείο της θέλησης και της πίστης για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Όσοι επομένως εξισώνουν τον φασισμό με τον κομμουνισμό αθωώνουν τον φασισμό καλύπτουν και στηρίζουν όλες τις αντικομμουνιστικές ενέργειες. Χτυπούν τη μόνη ελπίδα που έχουν οι λαοί για μία άλλη κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρό της τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των λίγων. Γιατί φοβούνται ότι στις σημερινές συνθήκες, που εντείνεται η αντιλαϊκή επίθεση για να διασφαλιστούν τα κέρδη των μονοπωλίων, που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι πολεμικές τους συγκρούσεις, που ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας νέας επερχόμενης καπιταλιστικής κρίσης, η πάλη των λαών μπορεί να δυναμώσει και πάλι να ανοίξει τον ελπιδοφόρο δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό

Καταδικάζουμε την ανιστόρητη και προκλητική προπαγάνδα εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό και καλούμε το λαό και τη νεολαία της Θεσπρωτίας να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα. Να αντιπαλέψουν τον αντικομμουνισμό, να κάψουν όλα τα αντιλαϊκά σενάρια των κομμάτων του κεφαλαίου που μαυρίζουν τη ζωή και κρατώντας ψηλά τη σημαία των σύγχρονων αναγκών τους να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ γράφοντας το δικό τους σενάριο.



In this article

Join the Conversation