Ο Δήμος Σουλίου για το μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων Κύπρου

Δελτίο τύπου

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και δέος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαρδίκι, η τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου των δύο πεσόντων και αγνοουμένων αγωνιστών της περιοχής μας, Κελέση Παύλου και Κωνσταντίνου Ευάγγελου, που πολέμησαν για την υπεράσπιση της κυπριακής δημοκρατίας το έτος 1974, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο.

Έπειτα από πρόταση της Δημοτικής Αρχής και σε εφαρμογή ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, 49 χρόνια μετά, πραγματοποιήθηκε το ελάχιστο, σε ανάμνηση της θυσίας των δύο ηρώων συντοπιτών μας, ως πράξη σεβασμού και αναγνώρισης της θυσίας και εκπληρώνοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής και την ευγνωμοσύνη, στους ήρωες που θυσιάστηκαν.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου τέλεσε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Κεφαλά, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση και απηύθυνε χαιρετισμό. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας καθώς και ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Σπ. Καραγιάννης.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο πρ. Αντιδήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σουλίου κ. Κωνσταντίνος Στεφάνου, που εξήρε με τα λόγια του την ανδρεία και το ψυχικό μεγαλείο των ηρώων, υπενθύμισε την πάγια απαίτηση για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος και υπερτόνισε την ανάγκη για διαρκή αγώνα όλων μας ενάντια στη λήθη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία μελών των οικογενειών των πεσόντων και αγνοουμένων και τιμήθηκε από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προσκεκλημένους τοπικών αρχών και φορέων αλλά και πλήθους κόσμου. Καθήκον όλων μας είναι να διατηρούμε τη μνήμη ζωντανή και άσβεστη.

Αγιασμένη η μνήμη των αθάνατων συντοπιτών μας!




In this article

Join the Conversation