“10 Ερωτήσεις” στον Κώστα Παππά, Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη “ΔΗΜ.Ο.Σ” του Γιάννη Καραγιάννη

Συνέντευξη

Στην ενότητα “γρήγορων” συνεντεύξεων “10 Ερωτήσεις” φιλοξενούμε τον Κώστα Παππά, Δημοτικό Σύμβουλο, πρ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη “ΔΗΜ.Ο.Σ. – Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας” του Γιάννη Καραγιάννη.

1. Γιατί υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Πιστεύοντας βαθιά ότι ως ενεργοί πολίτες οφείλουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, ο καθένας από το μετερίζι του, ώστε να συμβάλουμε στην βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου, γι’ αυτό και αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Γιάννη Καραγιάννη για την συμμετοχή μου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σουλίου.

Θεωρώ, πως προτεραιότητα πρέπει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, ώστε μέσα από έναν εμπνευσμένο και ταυτόχρονα εφικτό σχεδιασμό να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σουλίου και οι δημότες.

Η συμμετοχή μου ξεπερνά ιδεολογικές και πολιτικές αγκυλώσεις ή προσωπικές φιλοδοξίες και έχει ως στόχο και σκοπό να υπηρετήσω τα συμφέροντα των δημοτών, τα οποία και θα στηρίζω καθημερινά με καθαρό, έντιμο και αξιοπρεπή λόγο.

2. Γιατί με το Γιάννη Καραγιάννη

Η συμπόρευση μου με τον υποψήφιο Δήμαρχο και πάνω απ’ όλα άνθρωπο Γιάννη Καραγιάννη, έγινε για τους παρακάτω σημαντικούς λόγους.

Θεωρώ ότι ο Γιάννης Καραγιάννης είναι ένας άνθρωπος ανήσυχος, διορατικός και απαιτητικός. Έχει θέσει ως στρατηγικό του στόχο, μαζί με όλους εμάς, την άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και αυτό δεν θα μείνει ένα κενό γράμμα.

Θα εργαστούμε όλοι μαζί, για όλα αυτά που μας ενοχλούν και εξαφανίζουν το καθημερινό χαμόγελό μας. Για καλύτερους δρόμους, προσπελάσιμα πεζοδρόμια, λειτουργικά πάρκα για τα παιδιά μας, ανοικτές διαβάσεις ΑμεΑ και πεζών, καθαριότητα, αποχετευτικά και αντιπλημμυρικά έργα, που τόσο ανάγκη τα έχει ο δήμος μας.

3. Ποια είναι τα σημαντικότερα 3 προβλήματα του Δήμου Σουλίου

Θεωρώ πως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου γηροκομείου καθώς στον δήμο μας διαμένουν συμπολίτες μεγάλης ηλικίας.

Άλλο πρόβλημα, που έχει μεν δρομολογηθεί, αλλά θα πρέπει να ολοκληρωθεί, είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός του Δήμου.

Και το τρίτο θέμα που θα πρέπει να δοθεί έμφαση είναι η ανάδειξη των χωριών του Σουλίου, σε συνδυασμό με τον Αχέροντα, ώστε να καταφέρουμε να προσελκύσουμε τουρισμό καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

4. Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της Παραμυθιάς

Στην Παραμυθιά θεωρώ ως σημαντικότερο πρόβλημα το ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο όμως προσκρούει ίσως και στις ιδιοκτησίες, και θα πρέπει να δούμε πως μπορούμε να το δρομολογήσουμε ώστε να αναδειχθεί προς όφελος των πολιτών και των τουριστών

5. Πως κρίνετε την παρούσα Δημοτική Αρχή

Νιώθω περήφανος που είμαι μέλος αυτής της Δημοτικής αρχής για το έργο της και την προσπάθεια  που έχει καταβάλει , ώστε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και   παρά τις δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει,  μας κάνουν ικανούς να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις. Μην ξεχνάτε ότι περάσαμε μια πανδημία, μια ενεργειακή κρίση και πάλι είμαστε εδώ , με έργο ζωντανό και ορατό και το κυριότερο δίπλα στο δημότη μας όχι τώρα, αλλά όλα τα χρόνια της θητείας μας. Ο δήμος Σουλίου «ανοίγει» βηματισμό μέσα από τα έργα που με πολύ κόπο η δημοτική μας αρχή ολοκλήρωσε, υλοποιεί, αλλά και προγραμματίζει.

6. Πως κρίνετε τα ψηφοδέλτια, οσο έχουν γίνει γνωστά, των παρατάξεων ΝΑΙ και ΛΑ.ΣΥ

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ψηφοδέλτια, ασφαλή συμπεράσματα θα μπορούν να εξαχθούν όταν και εφόσον ολοκληρωθούν, πιστεύω όμως οι πολίτες να επικεντρωθούν στα προγράμματα και στις θέσεις του καθενός και ο καλύτερος ας κερδίσει.

7. Σε ποιο βασικό θέμα θα επικεντρωθείτε αν εκλεγείτε Δημοτικός Σύμβουλος

Αν και εφόσον οι συνδημότες με επιλέξουν να τους εκπροσωπήσω στη επόμενη διοίκηση του Δήμου , θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για την δημιουργία γηροκομείου στον Δήμο μας, διότι όπως προανέφερα, στην περιοχή μας κατοικούν συνάνθρωποί μας μεγάλης ηλικίας, οι περισσότεροι μόνοι, και αυτό θα έδινε μια ανάσα στους ίδιους και τις οικογένειές τους

8. Πως κρίνετε την παρούσα Περιφερειακή Αρχή

Αναφορικά με το έργο της περιφερειακής αρχής ο κάθε εκλεγμένος αντιπρόσωπος του λαού οφείλει να έχει ξεκάθαρη και τεκμηριωμένη άποψη και να ενεργεί σύμφωνα με αυτά που επιτάσσει το κοινό συμφέρον. Βάσει αυτού κρινόμαστε  όλοι από το λαό, επομένως σε περίπου έναν μήνα ο ηπειρώτικος λαός, συμπεριλαμβανομένου και εμού, θα κρίνουμε το έργο της.

9. Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δήμο Σουλίου

Θεωρώ ότι ο λαός του Δήμου Σουλίου θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στον συνδυασμό της Δημοτικής Ομάδας Συνεργασίας (ΔΗΜ.Ο.Σ.) , που συνδυάζει την ανανέωση, το ήθος, την εμπειρία και την γνώση, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας και των συμπολιτών μας.

10. Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Περιφέρεια Ηπείρου

Μη γνωρίζοντας ακόμη βέβαια τον ακριβή αριθμό των ψηφοδελτίων που θα κατέλθουν στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές, θεωρώ πως ο κατακερματισμός των ψηφοδελτίων σαφώς και δίνει ένα προβάδισμα στον νυν Περιφερειάρχη. Αν υπάρξει και δεύτερος γύρος, τότε ίσως αλλάξουν τα δεδομένα




In this article

Join the Conversation