Πρώτη πολιτική συνάντηση της παράταξης του Στέφανου Ζούμπα. Οι υποψήφιοι της Θεσπρωτίας.

Παρουσία του βουλευτή Επικρατείας, Δημήτρη Μάντζου

Με κεντρικό μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας παρουσία του βουλευτή Επικρατείας, κ. Δημήτρη Μάντζου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ιωάννη Τσίμαρη πραγματοποιήθηκε η πρώτη πολιτική συνάντηση της Παράταξης Ήπειρος ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις» το βράδυ της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου στην Ελεούσα Ιωαννίνων. Παρόντες ήταν όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβολοι για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Στέφανος Ζούμπας παρουσίασε τους στόχους της Παράταξης για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το πρόγραμμα και οι θέσεις του ίδιου και των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων.

«Στόχος του συνδυασμού μας είναι να χτίσουμε τα σταθερά εκείνα θεμέλια, που χρειάζονται για την ανάπτυξη την κοινωνική ευημερία και την ποιότητα ζωής των Ηπειρωτών με αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.

Η κάθε περιφερειακή ενότητα αλλά και η κάθε γωνιά της Περιφέρειας μας επιδιώκουμε να διαδραματίσει το δικό της ρόλο σε μια συντονισμένη συνολική αναπτυξιακή δυναμική.

  • Στόχος μας η βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών της με διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής
  • Θέλουμε μία Ήπειρο που να παράγει κοινωνικό πλούτο και να τον διαμοιράζει δίκαια και ισόρροπα σε όλες τις περιοχές.
  • Στόχος μας η Άρτα και η Πρέβεζα να καταστούν προπύργια της πράσινης ανάπτυξης βασισμένης στο φυσικό περιβάλλον και στα ποιοτικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα τους
  • Στόχος μας η Θεσπρωτία να καταστεί όχι μόνο πύλη προς την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, αλλά και πρότυπο διαμετακομιστικό και επικοινωνιακό κέντρο με την ολοκλήρωση των μεγάλων υποδομές που απαιτούνται.
  • Στόχος μας τα Γιάννενα να καταστούν σημείο αναφοράς για όλους τους Ηπειρώτες ανά τον κόσμο, αντάξια της ιστορίας, του πολιτισμού της της περιοχής μας»

ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Ζούμπας τονίζοντας ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ισχυρή και να έχει ως πρώτο μέλημα την βελτίωση της ποιότητας των πολιτών στην κάθε Περιφέρεια χωρίς να εξαρτάται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Επικρατείας, Δημήτρης Μάντζος ανέφερε μεταξύ άλλων για την τοπική αυτοδιοίκηση «Αυτές οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές είναι κρίσιμες. Σας ευχαριστώ που ενώσατε τις δυνάμεις σας για μια αλλαγή που τελικά έχει ανάγκη όχι μόνο η Ήπειρος, τα Γιάννενα, η Πρέβεζα, η Άρτα, η Θεσπρωτία αλλά όλη η χώρα.

Το πολιτικό μας κόμμα, το πολιτικό μας κίνημα, ως κίνημα λαού είχε πάντα άρρηκτους δεσμούς με την αυτοδιοίκηση και τον χώρο της αποκεντρωμένης εξουσίας. Άρα για εμάς η μάχη των περιφερειακών εκλογών είναι σημαντική.

Οι Περιφέρειες ως μικρές κυβερνήσεις, όπως λέγαμε κάποτε και έτσι είναι σε μεγάλο βαθμό, δεν πρέπει να αφήνονται, να γίνονται φέουδα της κυβέρνησης, γι’ αυτό το λόγο, έχει ιδιαίτερη σημασία η κεντρική κομματική στήριξη σε υποψηφίους, σε πρόσωπα όπως ο Στεφανος που αφιερώνουν την πολιτική τους διαδρομή και απηχούν τις δικές μας αρχές και αξίες.

Για εμάς η τοπική αυτοδιοίκηση έχει κομβικό ρόλο να υποδείξει στον Τομέα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Περιφερειακή ανάπτυξη σημαίνει καλύτερη ζωή και σιγουριά»

Στον δικό του χαιρετισμό, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Ιωάννης Τσίμαρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι να έχουμε μια αυτοδιοίκηση που θα είναι ακηδεμόνευτη. «Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για την πραγματική ανατροπή, όλοι θα είμαστε δίπλα σας και προσβλέπουμε σε εσάς.»

Στο τέλος της εκδήλωσης οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Οι υποψήφιοι στη Θεσπρωτία:

1. ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ– ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ
2. ΚΟΛΟΒΟΣ ΒΑΪΟΣ– ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
3. ΚΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ– ΙΑΤΡΟΣ
4. ΜΕΜΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ– ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ‐ Υπ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ‐ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
5. ΜΠΑΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ– ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
6. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ (ΒΑΝΑ)– ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
7. ΤΖΑΝΝΗ ΙΣΙΔΩΡΑ– ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ
8. ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ– ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΜΑΤΙΑΣ ‐ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣIn this article

Join the Conversation