Η ευκαιρία της Γενιάς μας | Γράφει ο Μιχάλης Κάτσινος

Στην κρίσιμη συγκυρία που διανύει η χώρα μας, η συμμετοχή νέων ανθρώπων, με όρεξη για δουλειά, στις Δημοτικές εκλογές αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να μετουσιώσει πολιτικά...

Σ αυτές τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης καλούμαστε να δώσουμε ειλικρινείς απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Ηγουμενίτσας, είτε γιατί εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες είτε γιατί προέκυψαν μαζί με την λάθος διαχείριση της τωρινής Διοίκησης του Δήμου.

Από όποια οπτική πολιτική γωνία κι αν βλέπει ο καθένας μας την αυτοδιοίκηση, ένα είναι σίγουρο: σ αυτές τις εκλογές θα πρέπει να καταλήξουμε ότι οι ανάγκες της κοινωνίας και του Δήμου Ηγουμενίτσας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο .

Ως νέος συμμερίζομαι απόλυτα τις αγωνίες των νέων ανθρώπων οι οποίοι αν και διαθέτουν γνώσεις και δεξιότητες αναγκάζονται να αναζητούν εργασία στο εξωτερικό ή να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ανεργία. Οφείλουμε να τονώσουμε το ηθικό των νέων.

Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε όραμα και ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους με νέες πρωτοβουλίες και νέες καινοτόμες ιδέες.
Η ανάπτυξη της Ηγουμενίτσας πρέπει να στηριχθεί σε πυλώνες που δε θα περιλαμβάνουν μόνο τις υποδομές αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά μας, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την επιχειρηματικότητα με εξωστρέφεια και φυσικά με την αξιοποίηση των νέων δυνάμεων της κοινωνίας που δημιουργούν το όραμα για ένα καλύτερο αύριο.

Οι χαμένες ευκαιρίες των προηγούμενων χρόνων σε συνδυασμό με την έλλειψη σχεδίου έχουν στερήσει από την Ηγουμενίτσα την ανάπτυξη που της αξίζει. Σήμερα, που τα προβλήματα είναι ασφυκτικά δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο.

Στην κρίσιμη πολιτική και οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, η συμμετοχή νέων ανθρώπων, με όρεξη για δουλειά, στις Δημοτικές εκλογές αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να μεταφέρει και να μετουσιώσει πολιτικά το όραμα που θα βοηθήσει τον τόπο μας και θα τον φέρει εκεί που του αξίζει.

Γι αυτό και θεωρώ σημαντική την εκπροσώπηση σε αυτές τις εκλογές, της νέας γενιάς που οραματίζεται και δηλώνει έτοιμη να αγωνιστεί.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΚΑΤΣΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣIn this article

Join the Conversation