Δύο νέες υποψηφιότητες έρχονται να προστεθούν στις ήδη τρεις για την πλήρωση της κενής θέσης του Μητροπολίτη Παραμυθιάς

Πρόκειται για τον γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Σεραπίωνα καθώς και τον Ηγούμενο της Ι.Μ Παναγίας Φαναρωμένης Λευκάδος Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο

Δύο νέες δυνητικές υποψηφιότητες έρχονται να προστεθούν στις ήδη τρεις για την πλήρωση της κενής θέσης του Μητροπολίτη Παραμυθιάς σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr.

Στους ενδιαφερόμενους Σπυρίδων Κατραμάδο, Θεόκλητο Κουμαριανό και Ιάκωβο Αθανασίου, έρχονται να προστεθούν ο γραμματέας και πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Σεραπίωνας Μιχαλάκης καθώς και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φαναρωμένης Λευκάδος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ασπρογέρακας

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση με τον γραμματέα και πρακτικογράφο της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Σεραπίωνα προτείνοντάς του την θέση του Αρχιγραμματέα. Ο ίδιος ο π. Σεραπίων φέρεται να αρνήθηκε ευγενικά τη θέση στον Αρχιεπίσκοπο λέγοντάς του πως προτιμά να τεθεί υπό την κρίση της Ιεραρχίας και να ζητήσει την ψήφο τους ως Μητροπολίτης, καθώς διανύει ήδη το 60ο έτος της ηλικίας του.

Τέλος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φαναρωμένης Λευκάδος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ασπρογέρακας εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την Μητροπολη Παραμυθιάς, ενώ ειχε διεκδικήσει και την Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης, χάνοντας στην σχετική ψηφοφορία με μεγάλη διαφορά απο τον νυν Μητροπολίτη  Θεόφιλο.

 

In this article

Join the Conversation