Απο την παρουσίαση των υποψηφίων της Θεσπρωτίας του Αλέξανδρου Καχριμάνη

Δελτίο τύπου

Εκτενείς αναφορές στα έργα που υλοποιούνται στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, αλλά και σε αυτά που έχουν δρομολογηθεί για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο, έκανε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» που έγιναν χθες βράδυ στην Ηγουμενίτσα.

«Από εμάς, την παράταξη της ευθύνης, μην περιμένετε κατεβατό υποσχέσεων. Θα μας ακούσετε για έργα που έχουν προταθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έργα που έχουν σχεδιάσει οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας και μπορούν να γίνουν, γιατί είτε είναι ενταγμένα, είτε μπορούν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα», τόνισε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.

Ο επικεφαλής της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου», υπογράμμισε τις δυσκολίες που υπήρξαν την περίοδο που μεσολάβησε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και της κρίσης που ακολούθησε από τον πόλεμο της Ουκρανίας, που μείωσαν τους διαθέσιμους πόρους, αλλά και προκάλεσαν καθυστερήσεις στην ομαλή εκτέλεση των έργων.

«Παρά ταύτα, η Περιφέρεια ολοκλήρωσε ή και συνεχίζει πολύ σημαντικά έργα στη Θεσπρωτία», συμπλήρωσε, αναφέροντας μεταξύ άλλων: την παραλιακή λεωφόρο της Πλαταριάς, την οδική σύνδεση της Εγνατίας με το Σούλι, τη σύνδεση της Εγνατίας με το ΒΙΟΠΑΘΕ, τους οδικούς κόμβους, τις δράσεις στήριξης του τουρισμού και της προώθησης των τοπικών προϊόντων στο εξωτερικό, την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Γιτάνων μέσω των Πολιτιστικών Διαδρομών, τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών και στη στήριξη των Ιχθυοκαλλιεργητών, την κατασκευή των βιολογικών καθαρισμών σε Σύβοτα- Πλαταριά και Παραμυθιά, το μεγάλο πρόγραμμα εκυγχρονισμού των ΤΟΕΒ, την είσοδο Ηγουμενίτσας, τα αντιπλημμυρικά στον Ξηροπόταμο, οι καθαρισμοί στον Καλαμά, την επέκταση του ΧΥΤΥ Καρβουναρίου, το ΣΜΑ Ηγουμενίτσας, την ενίσχυση με εξοπλισμό του νοσοκομείου Φιλιατών και των επιχειρήσεων την περίοδο του κορωνοϊού…

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στους επόμενους στόχους της νέας Περιφερειακής περιόδου, στους οποίους περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση όλων των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και νέα όπως είναι:

• Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου και του παραλιακού άξονα, η διαπλάτυνση της εθνικής οδού από Ηγουμενίτσα προς Πλαταριά, η παράκαμψη Σελεύκειας, η κατασκευή νέων κόμβων κ.α.
• Η κατασκευή του Καταδυτικού Πάρκου στα Σύβοτα
• Η υλοποίηση των έργων ανάδειξης του ιστορικού χώρου Σουλίου, που ήδη έχουν ενταχθεί ως ΟΧΕ στο νέο ΈΣΠΑ.
• Η περαιτέρω βελτίωση των τουριστικών υποδομών, με επέκταση και του Δικτύου Μονοπατιών στα ορεινά χωριά του Σουλίου και της Μουργκάνας.
• Η ολοκλήρωση του αναδασμού Μαργαριτίου, των αρδευτικών στους Φιλιάτες, και η επίλυση του προβλήματος στη λίμνη Χότοβα..
• Η πιστοποίηση τοπικών θεσπρωτικών προϊόντων,
• Η συνολική αναβάθμιση του παραλιακού οδικού άξονα,

«Πίσω από την κάθε πρόταση, το κάθε έργο, κρύβεται πολύ δουλειά, μεγάλος κόπος και αγώνα», τόνισε ο υπ. Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι για να υλοποιηθούν όσα έχουν σχεδιαστεί «χρειάζεται μια Περιφερειακή Αρχή, με εμπειρία, γνώση, υπευθυνότητα». « Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Θεσπρωτών. Είμαι βέβαιος ότι το έχουν αποφασίσει: Στηρίζουν την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» για να πάει η Ήπειρος, η Θεσπρωτία ακόμη πιο μπροστά», κατέληξε.

In this article

Join the Conversation