Στην Βαρκελώνη το ΕΠΑΛ Παραμυθιάς για συμμετοχή σε πρόγραμμα κατάρτισης για τη σύγχρονη Αυτοκινητοβιομηχανία

Στο πλαίσιο του ERASMUS+

Το ΕΠΑ.Λ. Παραμυθιάς για δεύτερη φορά τα τελευταία πέντε σχολικά έτη επιλέχθηκε από το Ι.Κ.Υ ( Ίδρυμα κρατικών υποτροφιών ) να υλοποιήσει πρόγραμμα κινητικότητα ERASMUS+.

Η γνώση και η εμπειρία της διεύθυνσης του σχολείου στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων κινητικότητας ERASMUS+ φέρνει αποτελέσματα και έτσι το ΕΠΑ.Λ. Παραμυθιάς είναι ένα από τα σχολεία που επιλέχθηκε από το Ι.Κ.Υ, από το σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας που παρέχουν επαγγελματική εκπαίδευση (ΕΠΑ.Λ, Ε.Κ, Ι.Ε.Κ και ΣΕΚ) να υλοποιήσει πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+ το σχολικό έτος 2023 -2024 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. με τίτλο προγράμματος: «Καινοτόμες πρακτικές και βιώσιμες τεχνολογικές εξελίξεις στη σύγχρονη Αυτοκινητοβιομηχανία: Κατάρτιση και επιμόρφωση από τον Ισπανικό κλάδο».

Το πρόγραμμα αφορά την κινητικότητα 16 μαθητών των τομέων Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής και αυτοματισμού και 2 συνοδών εκπαιδευτικών. Η διάρκεια του προγράμματος είναι δώδεκα (12) ημέρες και όλα τα έξοδα ( μεταφορά, διαμονή, σίτιση και πολιτιστικές εκδρομές ) των μαθητών και των συνοδών εκπαιδευτικών καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα.

Τα εφόδια που θα αποκτήσουν οι μαθητές είναι αδιαμφισβήτητα! Η επαφή με τη νέα τεχνολογία, η στοχευμένη επιμόρφωση και κατάρτιση σε εξειδικευμένους τομείς αλλά και η γνωριμία με την ισπανική κουλτούρα και ζωή, αναβαθμίζουν το σχολείο μας και καθιστούν τους μαθητές ικανούς να γευτούν μια ξεχωριστή εμπειρία και να κατακτήσουν πολύτιμες γνώσεις.

Το σχολικό έτος 2018 – 2019 ήταν η πρώτη φορά που το σχολείο μας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία αντίστοιχο πρόγραμμα στο Φολίνιο της Ιταλίας για δεκατέσσερις (14) μέρες (8/11/2018- 21/12/2018) με τίτλο προγράμματος: «Η εφαρμογή σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως μοχλός ανάπτυξης σε περιόδους κρίσης». Η συμμετοχή ήταν και τότε μεγάλη! Δεκαπέντε (15) μαθητές των τομέων πληροφορικής, Διοίκησης και οικονομίας, Ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής και αυτοματισμού και δύο (2) συνοδοί εκπαιδευτικοί.

Το σχολείο μας με τη συνεχή υποστηρικτική στάση του και την αγαστή συνεργασία της διεύθυνσης με τους εκπαιδευτικούς, θα φέρει τους μαθητές ένα βήμα πιο κοντά στη σύγχρονη εποχή και τεχνολογία, ανοίγοντας νέες διεξόδους στο νου και την ψυχή της νέας γενιάς.

In this article

Join the Conversation