Ευάγγελος Σούφης | 10 ερωτήσεις στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού ΔΗΜ.Ο.Σ. Γιάννη Καράγιαννη

Συνέντευξη

Γιατί υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Γιατί γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα των συμπολιτών και του τόπου μου και πάντα ήμουν και θα είμαι κοντά τους. Πιστεύω πως μόνο όλοι μαζί θα μπορούμε να  κάνουμε έναν καλύτερο Δήμο που θα ενδιαφέρεται για τον δημότη και θα έχει προοπτική και για τις επόμενες γενιές.

Γιατί με το Γιάννη Καραγιάννη

Μα γιατί από όταν εκλέχθηκε Δήμαρχος πάλεψε για τον Δήμο χωρίς να “βάλει νερό στο κρασί του” σε θέματα ηθικής, διαφάνειας και ισονομίας. Υπέβαλε προτάσεις που τώρα εμφανίζεται και η έτερη πλευρά να τις υιοθετεί αλλά υπήρξε και σταθερά δημοκρατικός, με άμεση επικοινωνία με τους δημότες, έχοντας πάντα “την πόρτα του ανοιχτή” σε όποιον προσέτρεχε σε εκείνον, ανεξαρτήτως αν τον ψήφισε ή όχι. Κυρίως, όμως γιατί ήταν και είναι πολιτικά, ηθικά και προσωπικά ακηδεμόνευτος, χωρίς δεσμεύσεις, κάτι που δεν διαφαίνεται σε όλους τους συνυποψηφίους δημάρχους.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου Σουλίου

H ηλικιακή γήρανση και η  έλλειψη προσωπικού,

Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της Παραμυθιάς

Η Παραμυθιά είναι κομμάτι του Δήμου και έχει τα ίδια ακριβώς προβλήματα με τον Δήμο Σουλίου.

Πως κρίνετε την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Τα τελευταία 4 χρόνια αντιμετωπίσαμε όλοι μια πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας και θεωρώ ότι η υπάρχουσα δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε επάξια στο σύνολο των προκλήσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Ήταν μια ευκαιρία για όλους  για να δούμε τι μπορεί και τι πρέπει να κάνει ένας δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Για μια ακόμη φορά όμως αποδείχτηκε πως το θέμα του καθορισμού των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικής διοίκησης και δημοτικής αρχής είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Από τη μία, ο δημότης θέλει τη δημοτική αρχή, ως το στήριγμά του, από την άλλη όμως, οι δήμοι για να ανταποκριθούν στις ανάγκες χρειάζονται ενίσχυση σε προσωπικό, σε εξειδικευμένο προσωπικό και μέσα. Δυστυχώς η κεντρική διοίκηση στέρησε δυνάμεις από την Αυτοδιοίκηση και αυτό έχει σαν συνέπεια τη μείωση του επιπέδου των βασικών παροχών ( όπως είναι η καθαριότητα, η ποιοτική ύδρευση, ο ηλεκτροφωτισμός, η ανακύκλωση, η οδοποιία κ.α.)

Πως κρίνετε τα ψηφοδέλτια, των παρατάξεων ΝΑΙ και ΛΑ.ΣΥ.

Πεποίθηση μου είναι πως ο Δήμαρχός μας με την πείρα που έχει αποκτήσει αλλά και το νέο ΔΣ που θα προκύψει θα δώσει το σωστό βηματισμό χαράσσοντας πορεία και βάζοντας προτεραιότητες. Ο Δήμαρχός μας γνωρίζει πλέον καλά τι πρέπει να αλλάξει και είναι γνωστό σε όλους ότι η υποψηφιότητα του βασίζεται στην αγάπη και το αίσθημα προσφοράς που τον διακατέχει και όχι σε προσωπικές σκοπιμότητες και προσωπικά οφέλη.

Οι υποψηφιότητες τύπου “έρχομαι από το πουθενά” και “έχω κάνει πολλά” είναι επικίνδυνες όπως και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται, προκείμενου να μας επιβληθούν για κομματικές σκοπιμότητες. Η αποτελεσματική διοίκηση χρειάζεται και μια ικανή αντιπολίτευση και βλέποντας το ανθρώπινο δυναμικό των δυο υποψήφιων συνδυασμών θα ήμουν ευτυχής ως δημότης αν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στον κοινό σκοπό που είναι η Συνεργασία και οι πράξεις προς όφελος του πολίτη και να αποκτήσουν την εμπειρία που χρειάζονται πριν επιλεγούν σε θέσεις ευθύνης

Σε ποιο βασικό θέμα θα επικεντρωθείτε αν εκλεγείτε Δημοτικός Σύμβουλος

 

Στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στην ανάπλαση δημου-δρομοι/πεζοδρόμια, αξιοποίηση ευρωπαϊκών διασυνοριακών προγραμμάτων

Πως κρίνετε την παρούσα Περιφερειακή Αρχή

Από προσωπική εμπειρία διαπίστωσα βαθιά γνώση και δεξιότητα σε συνδυασμό με συνεργάσιμο χαρακτήρα. Δυστυχώς όμως και στο νέο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Ηπείρου το οποίο αναθεωρεί και αντικαθιστά το προγενέστερο Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας, τα Ιωάννινα αποτελούν και πάλι τον πρωτεύοντα και κύριο εθνικό πόλο. Μνημονεύεται ο ρόλος της Ηγουμενίτσας και είναι σαν να μην υπάρχει και να μην συμβάλλει κάπου και η υπόλοιπη Θεσπρωτία.

Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δήμο Σουλίου.

Θα μου επιτρέψεις να μετατρέψω το ερώτημα ως εξής: Έχει έρθει η ώρα, λοιπόν, να αλλάξει ο Δήμος σελίδα;

Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση αλλάζουμε σελίδα. Πρώτον γιατί σίγουρα δεν θα εκλεγούν κατά ένα βαθμό ξανά τα ίδια πρόσωπα, αλλάζουν οι εκλεγμένοι, δεύτερον ακόμη και τα ίδια πρόσωπα που θα εκλεγούν έχουν πλέον διαφορετική εμπειρία και άποψη. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΓΙΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ

Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Περιφέρεια Ηπείρου

Θα εκλεγεί ο συνδιασμός “Αξιοβίωτη  Ανάπτυξη Ηπείρου”

 

Σχετικά με εμενα:

Γεννήθηκα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας τo 1977. Αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Παραμυθιάς και εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) το 1994 από την οποία αποφοίτησα τρίτος κατά σειρά. Έχει αποφοιτήσει από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης- Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών – Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΒΑ) Αμερικανικού Πανεπιστημίου.

Η επιχειρησιακή μου εμπειρία περιλαμβάνει υπηρεσία σε πολεμικά πλοία, συμμετοχή σε Νατοϊκές ασκήσεις και σε άλλες θέσεις ευθύνης. Επίσης μετείχα ως επικεφαλής οργάνωσης του κέντρου εφοδιασμού στην πρώτη Ναυτική Ευρωπαϊκή Επιχείρηση κατά της πειρατείας στο Τζιμπουτί – Αφρική

Ως ανώτερος αξιωματικός εκτέλεσα τα καθήκοντα του Τμηματάρχη Τμήματος Συντάξεων και Εποπτείας Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου  συμμετέχοντας παράλληλα στο σύνολο των επιτροπών του ΥΠΕΘΑ για την εφαρμογή του νέου συνταξιοδοτικού νόμου (από το 2016) καθώς και την εφαρμογή του νέου μισθολογίου (από το 2017). Έχω ευρωπαϊκή εργασιακή εμπειρία έχοντας υπηρετήσει στο ΝΑΤΟ με έδρα τις Βρυξέλλες.

Ειμαι παντρεμένος και έχω τρία παιδιά. Τον τελευταίο χρόνο και έχοντας ολοκληρώσει τη μακρόχρονη πορεία μου στο Πολεμικό Ναυτικό έχω ξεκινήσει τη νέα του επαγγελματική δραστηριότητα/ επένδυση στην περιοχή μας.

Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα των συμπολιτών και του τόπου μας και πάντα ημουν και είναι κοντά τους. Από την πρώτη στιγμή αποδέχτηκα την πρόσκληση να είμαι υποψήφιος στο Δήμο Σουλίου και θεωρώ καθήκον μου την εξυπηρέτηση του πολίτη και την αναβάθμιση και βελτίωση της περιοχή μας





In this article

Join the Conversation