Κάλεσμα ενίσχυσης της Λαϊκής Συσπείρωσης Σουλίου και Ηπείρου από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Κατερίνα Μαρέτα και Ηλία Κουτσή.

Κοινή δήλωση

Οι επερχόμενες τοπικές εκλογές είναι ανάγκη να δώσουν μήνυμα ελπίδας, αμφισβήτησης, διεκδίκησης και αγώνα, ώστε ο λαός να ανασάνει πραγματικά.

Η δυσαρέσκεια για την καθημερινότητά μας είναι μεγάλη. Δεν θα πρέπει να μείνουμε όμως στην δυσαρέσκεια που φέρνει την απογοήτευση και την λογική του «δεν γίνεται τίποτα». Δεν θα πρέπει να πάμε στις κάλπες με σκυμμένο το κεφάλι, κατευθυνόμενοι είτε από εφήμερες υποσχέσεις, είτε από εκβιασμούς, είτε από υποτιθέμενα «ρουσφέτια» που ίσως γίνουν, αν γίνουν (που δεν θα γίνουν)…

Εμείς στη Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. Ανεξάρτητοι από επιχειρηματικά συμφέροντα, από μικροπολιτικές εξαρτήσεις, από προσωπικές και οικογενειακές στοχεύσεις. Ας μας απαντήσουν όλοι οι άλλοι που τιτλοφορούνται ως ανεξάρτητοι, από τι ακριβώς είναι ανεξάρτητοι; Από τα αστικά κόμματα εξουσίας τους (μην πάτε μακριά, πριν 3 μήνες είχαμε βουλευτικές εκλογές…); Από σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα και εργολάβους (οι μεν κράζουν τους δεν, σε δήμους και περιφέρειες για ημέτερους και ρουσφέτια μικρά και μεγάλα, κάτι θα ξέρουν αυτοί);

Στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Σουλίου και για την Περιφέρεια Ηπείρου δεν θα βρείτε κάποιους που σας θυμήθηκαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Κάποιους επαγγελματίες πολιτικούς ή κάποιους που τρέχουν να κεράσουν ή να τάξουν ή να σας πιέσουν συναισθηματικά και όπως ήρθαν σαν κομήτες, έτσι και θα εξαφανιστούν από Δευτέρα, ακόμη και αν εκλεγούν (το έχουμε δει πολλάκις σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια).

Στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης θα βρείτε εργαζόμενους, άνεργους, αγρότες, μικρούς επαγγελματίες, φοιτητές. Θα βρείτε ανθρώπους που θα είναι δίπλα σας στο χώρο εργασίας, στη γειτονιά, στον πολιτιστικό και αθλητικό σύλλογο, σε κάθε έκφραση της ζωής. Θα βρείτε τους ίδιους τους εαυτούς σας.

Το βράδυ της Κυριακής ο χάρτης της Ελλάδας δεν θα πρέπει να είναι μπλε με λίγο από ροζ και πράσινο… Γιατί το τελικό πολιτικό χρώμα που θα βγει από αυτή μίξη θα είναι πάλι μαύρο για το λαό και τις πραγματικές ανάγκες των πολλών.

Το βράδυ της Κυριακής ο χάρτης της Ελλάδας να έχει το χρώμα της αλήθειας: πως ο λαός ξέρει, γνωρίζει, αντιστέκεται και διεκδικεί.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου δυναμώνουμε παντού τη Λαϊκή Συσπείρωση.



In this article

Join the Conversation