Λαϊκή Συσπείρωση | Πρόταση για το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας για ψήφισμα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη

Δελτίο τύπου

O παλαιστινιακός λαός εδώ και δεκαετίες βιώνει μια πραγματική γενοκτονία, με εκατόμβες νεκρών, με κατοχή εδαφών, με αποκλεισμούς, φυλακίσεις, βασανισμούς.

Το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε., παραβιάζοντας ακόμα και αποφάσεις του ΟΗΕ, επεκτείνει την κατοχή, κρατάει σε καθεστώς ανοιχτής φυλακής 2.000.000 Παλαιστίνιους στη Γάζα, χτίζει παράνομους εποικισμούς, παίρνοντας τη γη, το νερό και άλλους φυσικούς πόρους.

Θύμα αυτής της κατάστασης είναι και ο λαός του Ισραήλ που, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εξελίξεις, βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, μετρώντας και αυτός τα δικά του θύματα. Επιβεβαιώνεται ότι όσο παραμένει η κατοχή στην Παλαιστίνη οι δύο λαοί δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά και θα βρίσκονται πάντα με τον φόβο μιας νέας κλιμάκωσης των στρατιωτικών συγκρούσεων.
Καταδικάζουμε τη στήριξη της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ισραήλ για την περιοχή, που εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου θεωρεί ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να ζει σε πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς κατοχή γι’ αυτό και απαιτεί:

• Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

• Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

• Επιστροφή της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» από την περιοχή και παύση κάθε στρατιωτικής διευκόλυνσης της χώρας μας.

• Αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Παραμυθιά, 27 Οκτωβρίου 2023

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι

Ηλίας Κουτσής
Ηλίας-Δημήτρης Χρήστου

In this article

Join the Conversation