Ο Αρχ. Δαμασκηνός Πετράκος στην θεση του Γραμματέα της Δ.Ι.Σ. που κατείχε ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθιάς

Συνέρχεται από σήμερα Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Με αλλαγές στις θέσεις των γραμματέων, συνέρχεται από σήμερα Τετάρτη 1 έως και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 167ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου, την θέση του Α’ Γραμματέα – Πρακτικογράφου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που κατείχε ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθιάς κ. Σεραπίωνας, αναλαμβάνει ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πετράκος.

Αναλυτικότερα:

α. Στη θέση του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο διακονών από του έτους 2005 στις Συνοδικές Υπηρεσίες και μέχρι πρότινος Β’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Καραμούζης.
β. Στη θέση του Α’ Γραμματέως – Πρακτικογράφου ο μέχρι πρότινος Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος.
γ. Στη θέση του Β’ Γραμματέως – Πρακτικογράφου, ο μέχρι πρότινος Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Αθανασίου.
δ. Στη θέση του Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί, ο Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί του Τύπου, των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος Χατζηαντωνίου.
ε. Στη θέση του Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Δαρδανός.

 

In this article

Join the Conversation