Συνδικάτο Ιχθυοκαλλιεργειών, Τροφίμων και Ποτών Θεσπρωτίας | “Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας;”

Ανακοίνωση

Η ανθρώπινη ζωή μετράει λιγότερο από το να βγει η δουλειά και στις ιχθυοκαλλιέργειες. Την Κυριακή 1-10-23 από τύχη δεν θρηνήσαμε έναν ακόμα συνάδελφο καθώς για άλλη μια φορά είχαμε ένα πολύ σοβαρό Παρ’ ολίγον ατύχημα με γερανό πλωτού μέσου. Το πάμε και όπου βγει είναι καθημερινότητα στον κλάδο μας.

Η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αλλα και του ΣΥΡΙΖΑ πριν, έχουν απογειώσει την εντατικοποίηση της εργασίας μας και έχουν αφήσει υπο στελεχωμένο το σώμα επιθεώρησης εργασίας ΣΕΠΕ (δεν υπάρχει πλέον παράρτημα στην Θεσπρωτία) με αποτέλεσμα να μην γίνονται τα τελευταία χρόνια καθόλου έλεγχοι στον κλάδο μας.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της AVRAMAR πως παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του συνδικάτου μας στην τοπική διοίκηση αλλά και στις συνεδριάσεις υγιεινής και ασφάλειας με την εταιρεία οι προτάσεις μας παρότι είναι σύμφωνες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες χειρισμού, λειτουργίας, κτλ αξιοποιώντας και τις οδηγίες των τεχνικών ασφαλείας της εταιρείας δεν τηρούνται!!!

ΕΡΩΤΟΥΜΕ

-Γιατί το συγκεκριμένο πλωτό μέσο ενώ εδώ και 2 χρόνια η ίδια η εταιρεία μας ενημέρωσε σε συνεδρίαση υγιεινής και ασφάλειας ότι θα σταματήσει τις εργασίες λόγο ακαταλληλότητας αυτό το πλωτό μέσο συνέχιζε τις εργασίες?
-Γιατί ενώ επανειλημμένα παρεμβαίνουμε σαν συνδικάτο εξακολουθούν να χειρίζονται τους γερανούς εργαζόμενοι με ειδικότητα βοηθού χειριστή χωρίς την επίβλεψη χειριστή όπως προβλέπει ο νόμος και μάλιστα δηλώνονται και στο πρόγραμμα εργασιών της εταιρείας?
-Γιατί στις 31-10-23 ο Άγιος Δονάτος απέπλευσε για εργασίες με πρόβλημα στο πηδάλιο και κυβερνιόταν μόνο από τις μηχανές?

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-Να γίνουν άμεσα όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς και να παρθούν από την εργοδοσία όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζομένους του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας να οργανωθούν στον αγώνα μαζί με το συνδικάτο για
-Να μπει ο κλάδος στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα
-Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους
-Κλαδική συλλογική σύμβαση με αυξήσεις ώστε από την δουλειά μας να ζούμε αξιοπρεπώς εμείς και οι οικογένειές μας

In this article

Join the Conversation