Χειροτονήθηκε ο νέος επίσκοπος Φωτικής κ. Νεκτάριος

Εχθές Κυριακή στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Σύμφωνα με το τυπικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ορισμένοι άγαμοι ιερείς λαμβάνουν τιμητικά το βαθμό του επισκόπου με τον τίτλο μιας «πάλαι ποτέ διαλαμψάσης» επαρχίας, χωρίς να τους ανατεθεί η ποιμαντορία μιας ενεργής εκκλησιαστικής επαρχίας και κατά κανόνα δεν μετέχουν ενεργά στην Ιερά Σύνοδο, όπου ανήκουν.

Σε αυτην την κατηγορία ανήκει και ο πρόσφατα εψηφισμένος Επισκόπος Φωτικής κ. Νεκτάριος η Χειροτονία του οποίου τελέσθηκε με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εχθές Κυριακή 5 Νοεμβρίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών. 

Την χειροτονία τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεώργιο, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κύριλλο, Γλυφάδας κ. Αντώνιο, Μάνης κ. Χρυσόστομο, Φθιώτιδος κ. Συμεών και Θαυμακού κ. Ιάκωβο.

Συμπροσευχόμενοι, παρέστησαν, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος, ενώ με συγκίνηση οι εκατοντάδες παριστάμενοι αναφώνησαν το «Άξιος» για τον νέο Επίσκοπο της Εκκλησίας.

 

In this article

Join the Conversation