Εκτός ημιτελικών στο τουρνουά 40.000 δολαρίων στο Ηράκλειο, η Μιχαέλα Λάκη.

Το κορυφαίο ταλέντο της χώρας στην Κ18 αντιμετώπισε το κορυφαίο ταλέντο του κόσμου στην Κ18 και έχασε στις λεπτομέρειες.

Η Μιχαέλα Λάκη πάλεψε το ματς με την Μπρέντα Φρουχβίρτοβα, αλλά ηττήθηκε με 6-3, 7-5 και έμεινε εκτός ημιτελικών στο τουρνουά 40.000 δολαρίων στο Ηράκλειο.

Η Φρουχβίρτοβα πήρε το πρώτο σετ ουσιαστικά χάρη σε ένα break στο υπέρ της 4-3, ενώ στο δεύτερο τα break έπεφταν… βροχή. Από το εις βάρος της 3-2 η Λάκη πήγε να γυρίσει το ματς, πέρασε μπροστά αλλά η νεαρή Τσέχα προσπέρασε και πάλι με 6-5. Αμέσως μετά σέρβιρε η Λάκη για να μείνει στο σετ και να το στείλει στο tie break, ελπίζοντας να πάει σε τρίτο σετ, όμως η Φρουχβίρτοβα κατάφερε να σπάσει για 7η φορά το σερβίς της και να προκριθεί στα ημιτελικά.

Να τονιστεί πως η 16χρονη Τσέχα είναι ήδη στο Νο133 της παγκόσμιας κατάταξης και αν κατακτήσει τον τίτλο μπορεί να φτάσει ως το Νο118. Θεωρείται βέβαιο πως το 2024 να μπει στο Top100, με την Τσεχία να προσδοκά σε μία τεράστια καριέρα της νεαρής τενίστριας.

Οσον αφορά τη Λάκη, μπορεί να αποκλείστηκε, αλλά κέρδισε 44 θέσεις στην κατάταξη αυτή την εβδομάδα και θα κάνει νέο ρεκόρ καριέρας στο Νο465

In this article

Join the Conversation