Κτηνοτρόφοι του Σουλίου καταγγέλλουν οικολόγους για επιθέσεις λύκων

Τους οικολόγους καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι του Σουλίου, για τον αφανισμό αιγοπροβάτων από λύκους τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, σχεδόν καθημερινά παρατηρούνται επιθέσεις λύκων στα κοπάδια τους...

Τους οικολόγους καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι του Σουλίου, για τον αφανισμό αιγοπροβάτων από λύκους τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, σχεδόν καθημερινά παρατηρούνται επιθέσεις λύκων στα κοπάδια τους και η αύξηση των επιθέσεων αυτών οφείλεται στην αύξηση των λύκων μετά από ενέργειες οικολόγων, με σκοπό την διατήρηση των άγριων ζώων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν οικολόγους για την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί. Πριν από μερικούς μήνες στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς, κτηνοτρόφοι τα ξαναέβαλαν με τους οικολόγους, για μια σειρά επιθέσεων λύκων στα κοπάδια τους.

Από την μεριά τους οι διάφορες οικολογικές οργανώσεις που δρουν στην Ήπειρο, με ανακοινώσεις τους είχαν διευκρινίσει πως δεν έχουν καμία σχέση με τις καταγγελίες αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι επιθέσες σε ζώα ειναι στην φύση των λύκων και αυτό ειναι κάτι που δεν προκειται να σταματήσει ποτέ.

In this article

Join the Conversation