ΒΙΝΤΕΟ | Η Παραμυθιά υποδέχτηκε το νέο Μητροπολίτη της.

Το νέο Μητροπολίτη κ. Σεραπίωνα υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη, η Παραμυθιά. Στην υποδοχή και την ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη, παρέστησαν:  O...

Το νέο Μητροπολίτη κ. Σεραπίωνα υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη, η Παραμυθιά.

Στην υποδοχή και την ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη, παρέστησαν:  O Mακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, περισσότεροι απο 30 ιεραρχες μεταξυ των οποιων οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες, Κονίτσης Ανδρέας, Ιωάννινων Μάξιμος, Πρεβέζης Χρυσόστομος, Άρτης Καλλίνικος και Κερκύρας Νεκτάριος, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, η Βουλευτής Ιωαννίνων Μαρια Κεφαλα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφεριάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι απερχόμενοι Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Γιάννης Καράγιαννης, Γιάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Αθανάσιος Ντάνης, Παναγιώτης Νταής και Βασίλης Τσίγκος αντίστοιχα,  η Προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Το νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, ως τοποτηρητής, ο οποίος παρέδωσε την Ποιμαντορική ράβδο στον κ. Σεραπίωνα, ενώ ακολούθησε προσφώνηση από τον Δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη ο οποίος καλωσόρισε το νέο Ποιμενάρχη εκ μέρους του λαού της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.

“Σήμερα, μια νέα εποχή ξεκινά για την πόλη και την Μητρόπολή μας, όχι απλά με την ευχή, αλλά με την σιγουριά όλων μας, ότι θα φανείτε άξιος της αποστολής που Σας ανέθεσε η Εκκλησία της Ελλάδος. Διαδέχεστε στη θέση αυτή έναν καλό κι αγαθό εκκλησιαστικό ποιμένα, τον γηραιό πρώην Μητροπολίτη μας κ.κ. Τίτο. Έναν σεμνό και προσηνή ιεράρχη που ασκούσε τα καθήκοντα του με ταπεινότητα και πλεόνασμα καρδιάς” ανέφερε μεταξυ αλλων ο Δήμαρχος Σουλίου

Στην συνέχεια ακολούθησε η τελετή της Ενθρονίσεως με κάθε μεγαλοπρέπεια ενώ ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθιάς κατά τον Ενθρονιστήριο λόγο του, τόνισε ότι από σήμερα ξεκινά μια νέα σελίδα στην ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως και έστειλε μήνυμα ενότητας και αγάπης προς όλους, καλώντας τις τοπικές αρχές και το λαό σε στενή συνεργασία για την ανάπτυξη και την πρόοδο της τοπικής Εκκλησίας και της κοινωνίας.

Το νέο Μητροπολίτη κατά την τελετή της ενθρονίσεως προσφώνησε ο σ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, η Υπουργός κα. Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, και ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Παραμυθιάς Βησσαρίων ως εκπρόσωπος του τοπικού κλήρου

O Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Ιωάννης ανέγνωσε από άμβωνος την προβλεπόμενη Συνοδική Εγκύκλιος και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την υποδοχή και την ενθρόνιση του κ. Σεραπίωνα:

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!