Το Εργατικο Κέντρο Θεσπρωτίας στηρίζει την αυριανη απεργία

Δελτίο τύπου

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των επαγγελματιών του Νομού μας και στηρίζει το κάλεσμα των εμπορικών συλλόγων Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 22 Νοέμβρη.

Σε μια περίοδο που όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαικά νοικοκυριά στενάζουν από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις , την ενεργειακή φτώχεια, τις συνέπειες από την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η κυβέρνηση με ψέμματα, λαθροχειρίες και κοινωνικό αυτοματισμό επιχειρεί να κρύψει τη φοροεξόντωση των μικρών επαγγελματιών με το νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή για μικρούς επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και επιστήμονες.

Με το νομοσχέδιο φοροεξόντωσης εφαρμόζεται στην πράξη ένα από τα εκατοντάδες προαπαιτούμενα του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης και των κατευθύνσεων της ΕΕ για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων.

Η θηλιά στο λαιμό των βιοπαλαιστών επαγγελματιών θα σφίξει ακόμη περισσότερο, υψώνοντας νέα αδιέξοδα. Είναι συνέχεια των αντεργατικών νόμων, της επιβολής της 13ωρης εργασίας, της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, του εργασιακού μεσαίωνα των νόμων Γεωργιάδη-Χατζηδάκη.

Με το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει συνολικά τους μικρούς ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες ως μπαταχτσήδες. Καθιερώνει τεκμαρτό εισόδημα ανάλογο του κατώτατου μισθού που ισχύει για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Δηλαδή, κράτος και κυβέρνηση θεωρούν με βάση το νομοσχέδιο ότι κάθε επαγγελματίας, ανεξάρτητα από το αν έχει ή όχι ζημιές και την έκτασή τους, κερδίζει τουλάχιστον 10.920 ευρώ κάθε χρόνο, και θα φορολογείται με τους αντίστοιχους συντελεστές. Ταυτόχρονα με το ίδιο νομοσχέδιο το κράτος εκσυγχρονίζει και το χέρι με το οποίο θα βουτάει το λαικό εισόδημα, ώστε η επιδρομή να γίνεται και ψηφιακά, μέσω των ηλεκτρονικών τιμολογίων κάνοντας πιο ασφυκτικές τις συνθήκες λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο εξασφαλίζει τη <<φορολογική δικαιοσύνη>> που σημαίνει κέρδη και απαλλαγές για το κεφάλαιο-νέα βάρη στου λαού τις πλάτες. Αυτή είναι η φορολογική δικαιοσύνη για την κυβέρνηση.

Τα νέα βάρη-θηλιά στο λαιμό των αυτοαπασχολούμενων και των επαγγελματιών δεν επιβάλλονται για να ελαφρύνουν τους εργαζόμενους, μοναδικό στόχο έχουν το δικό μας ξεζούμισμα για την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου με νέα κέρδη και τη γνωστή αυτή συνταγή την ξέρουμε καλά, την ακολουθούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Μπροστά στα ενιαία αντιλαικά σχέδια και μέτρα, μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης στη ζωή και το εισόδημα της λαικής οικογένειας, εργαζόμενοι και επαγγελματίες ένα δρόμο έχουμε, την αγωνιστική μας απάντηση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση στην οποία καλούν οι εμπορικοί σύλλογοι Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς, την Τετάρτη 22 Νοέμβρη και ώρα 10.30 π.μ στην πλατεία δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

In this article

Join the Conversation