Τα Μέγαρα συγχαίρουν τον νέο Μητροπολίτη Παραμυθιάς κ. Σεραπίωνα

Επιστολή του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη

Πολλοί ήταν οι κάτοικοι και εκπρόσωποι αρχών των Μεγάρων και της Νέα Περάμου, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους στην ενθρόνιση τον νέο Μητροπολίτη Παραμυθιάς κ. Σεραπίωνα, ανάμεσά τους ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης, ο αντιδήμαρχος Κώστας Φυλακτός και πολλοί δημότες του Δήμου Μεγαρέων , οι οποίοι μετέβησαν με πούλμαν αλλά και πολλά ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη και του απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή.

«Σεβασμιώτατε,

Ο Δήμος Μεγαρέων σας απευθύνει τις εκ βαθέων προσρήσεις και ευχές για την ανάδειξή σας εις το αξίωμα του Μητροπολίτου Παραμυθίας, Ξηρομερίου και Πάργας.

Σας δηλώνουμε, ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από άξιους ποιμενάρχες, που αναδεικνύουν και προβάλλουν την ουσία και το πνεύμα του Χριστιανισμού.

Τονίζουμε, ότι η εκλογή σας σηματοδοτεί νέα εποχή ενότητας, ποιότητας, συνεργασίας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς στην ιστορική Μητρόπολη Παραμυθίας.

Είμαστε βέβαιοι, ότι ο πνευματικός πλούτος, η ψυχική ευγένεια, η άοκνη δράση, η εκκλησιαστική σας εμπειρία και ιδίως το έργο σας τόσο στην Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος όσο και στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος , εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη Αρχιερατική θητεία.

Εύχομαι ολόψυχα την από Θεού ενίσχυση και σκέπη, για το τόσο σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο που από σήμερα αναλαμβάνετε, και οι ευχές και η αγάπη των συμπολιτών της γενέτειρας ας σας συνοδεύουν.

Η εκλογή σας στο ύπατο Αρχιερατικό αξίωμα περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στο πρόσωπό σας, στην οικογένειά σας, στην Εκκλησία μας αλλά και στην πόλη των Μεγάρων και στον Δήμο μας. ΑΞΙΟΣ!».

 

In this article

Join the Conversation