To καλλιτεχνικό του αποτύπωμα, άφησε και φέτος ο Θεατρικός Νοέμβρης της ΘΕΑΤΟ

Δελτίο τύπου της Θεατρικής Εταιρείας Ανάπτυξης Τέχνης & Οράματος

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τέχνη είναι αντανάκλαση της κοινωνικής πραγματικότητας και με αυτήν την σκέψη ως «Θεατρικός Σύλλογος ΘΕΑΤΟ» , συνδράμουμε ώστε ο τόπος μας να φωτίζεται και να ανασαίνει μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση και το θέατρο , δημιουργώντας αφορμές για να καλυτερέψουμε το βιοτικό και πνευματικό επίπεδο της πόλης και των ανθρώπων της.

Έτσι λοιπόν για 13η χρονιά βιώσαμε όλοι μαζί (θεατές και ΘΕΑΤΟ) στιγμές καλλιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας που μας διασκέδασαν , μας προβλημάτισαν και τελικά άφησαν το αποτύπωμά τους στην ψυχή και στο μυαλό μας . Μέσα από μια μεγάλη θεατρική γκάμα που ξεκίνησε ένα δικαστικό θρίλερ (12 ένορκοι –ΘΕΑΤΟ) αλλά και μια με κωμωδία (Black birthday – ΣΥΝΘΕΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) , συνέχισε με κοινωνικοπολιτική σάτιρα (Ζήτω που καήκαμε – ΘΕΟΦΙΛ) , προχώρησε με κοινωνικό δράμα (Μικρές Ιστορίες Φόνων – Ασυνήθεις Ύποπτοι Αιγάλεω) και τελείωσε με παιδικό θέατρο (Οι Ιππότες της Κόκκινης Καρδιά – ΥΦΟΠΟΙΟΙ Κομποτίου) με ενδιάμεσους σταθμούς τα βιωματικά εργαστήρια για ανήλικους (ΔΗΠΕΘΕ : Αφ. Αθανασιάδου & Άννια Μπούτνιοκ) και ενηλίκους (Γ. Κοντός από ΔΗΠΕΘΕ & Ηλ. Μήτσουρα , Δ. Φούτσιας , Πέννυ Μηλιά) αλλά και την μοναδική Έκθεση Ζωγραφικών Έργων του Σκηνογράφου-Ζωγράφου Βασίλη Ραμμόπουλου .

Κατά γενική ομολογία συμπολιτών , συλλόγων , και φορέων της πόλης ο Θεατρικός Νοέμβρης εκτός από το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα καταφέρνει να λειτουργεί και ανταποδοτικά στην πόλη και στον Δήμο μας αφού σε έναν ουσιαστικά μίζερο οικονομικά μήνα καταφθάνουν επισκέπτες θεατές αλλά και μέλη των ομάδων που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία ,καφέ και εστιατόρια και δίνουν μια οικονομική ανάσα στον Παραμυθιώτικο Νοέμβρη .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Σουλίου για την παραχώρηση της αίθουσας του θεάτρου «Καρκαμίσι» και για την συνδιοργάνωση της όλης εκδήλωσης αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο που συνέβαλε τα μέγιστα στην πραγματοποίηση του 13ου Θεατρικού Νοέμβρη.

Ξεχωριστές ευχαριστίες στους χορηγούς μας που χωρίς την συμβολή τους θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της εκδήλωσης .Ευχαριστούμε για την προβολή και την επικοινωνία το «EpirusTV1» – δημοσιογράφο Έλενα Χριστοφορίδου ,την «ΕΡΤ Ιωαννίνων» – δημοσιογράφος Σωτήρης Αργύρης, την «ΕΡΤ Ηγουμενίτσας» – δημοσιογράφος Βάσω Γκόρου , το δικό μας «Paramythia-online» και το «Περιοδικό step»… μα πιο πολύ ευχαριστούμε σε όλους εσάς στους θεατές μας που γεμίσατε ασφυκτικά το θέατρο μέσα στα 4 ΠΣΚ του Θεατρικού Νοέμβρη στην Παραμυθιά.

Και του χρόνου με υγεία και δύναμη για όλους !”
Με τιμή ΘΕΑΤΟ

In this article