Στο νοσοκομείο Φιλιατών οι μαγνητικές, σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο των Ιωαννίνων η γνωμάτευση

Για πρώτη φορά στην Ήπειρο δημόσιο νοσοκομείο προχωρά σε σύμβαση με ιδιωτικό κέντρο για την παροχή… απομακρυσμένης διάγνωσης

 

Τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας συσσωρεύονται και η κατάσταση στα νοσοκομεία επιδεινώνεται. Παρά τις συνεχείς εξαγγελίες για ενίσχυσή τους, για προσλήψεις και στήριξη των νοσοκομείων η πραγματικότητα έρχεται να τα διαψεύσει!

Για πρώτη φορά στην Ήπειρο δημόσιο νοσοκομείο προχωρά σε σύμβαση με ιδιωτικό κέντρο για την παροχή… απομακρυσμένης διάγνωσης και μάλιστα σε εξετάσεις μαγνητικών τομογραφιών!

Πρόκειται για το Νοσοκομείο Φιλιατών το οποίο εδώ και ένα μήνα έλαβε απόφαση για σύναψη σύμβασης με ιδιωτικό ιατρικό κέντρο των Ιωαννίνων. Η σύμβαση υπογράφηκε και τίθεται σε εφαρμογή!

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι ο ασθενής θα κάνει μαγνητική στο νοσοκομείο Φιλιατών και επειδή δεν υπάρχουν ακτινολόγοι οι εξετάσεις θα αποστέλλονται στα Ιωάννινα ώστε να γίνει απομακρυσμένη διάγνωση!

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr, η διοίκηση του νοσοκομείου ισχυρίζεται ότι πρόκειται για λύση που επιλέχθηκε καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης ακτινολόγου. Από το χώρο των εργαζομένων επισημαίνεται πως όταν προκηρύσσεται μία θέση ενώ απαιτούνται τουλάχιστον τρεις γιατροί της ίδιας ειδικότητας τότε δεν θα υπάρξει κανένα ενδιαφέρον, δεν θα καλυφθεί.

Στο Νοσοκομείο Φιλιατών με έγγραφο του Διοικητή προς το Ακτινοδιαγωνιστικό, καλούνται οι υπεύθυνοι να γνωστοποιήσουν το πρόγραμμα εξετάσεων του Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι οι τακτικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται σε ημέρες που εφημερεύει γιατρός του Εργαστηρίου.

 

In this article