Στο Δημαρχείο Ζίτσας ο σεβ. Μητροπολίτης Παραμυθιάς κ. Σεραπίωνας

Οι δύο πλευρές να εξέφρασαν τη διάθεση για αμοιβαία συνεργασία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Ζίτσας στην Ελεούσα πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίων.

Το νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, το μεσημέρι της Τετάρτης .

Η συνάντηση, ήταν η πρώτη μετά την ενθρόνιση του Μητροπολίτη και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν τη διάθεση για αμοιβαία συνεργασία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Να σημειωθεί πως ενορίες Κοινοτήτων του Δήμου Ζίτσας, όπως της Βροσίνας, της Βερενίκης, της Βρυσούλας, της Γρανίτσας, της Δοβλάς, του Ζαλόγγου του Πολύδωρου, του Ριζού, υπάγονται στη Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας.

Σε μια συμβολική κίνηση ο Δήμαρχος πρόσφερε στο Μητροπολίτη εκδόσεις με βυζαντινά μνημεία και ναούς του Δήμου Ζίτσας και του ευχήθηκε υγεία, δύναμη και μακροημέρευση στη νέα αποστολή του. “ Με τη διακονία σας να γιγαντώσετε το έργο της Μητρόπολης προς όφελος όλων των πιστών”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος. Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος αντιδώρισε στο Δήμαρχο την εικόνα της Παναγίας Τρυπητής και καλάθι με τοπικά προϊόντα και αντάλλαξαν ευχές ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

In this article