Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας | 2ωρη στάση εργασίας υποστήριξης των καθαριστριών στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Ανακοίνωση

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σε έκτακτη συνεδρίαση του την Κυριακή 17 Δεκέμβρη πήρε απόφαση και προκήρυξε 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για να στηρίξει τον αγώνα που δίνουν οι εργολαβικές εργαζόμενες στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Να μη πληρώσουν οι εργολαβικές εργαζόμενες στο Νοσοκομείο Φιλιατών τα “παιχνίδια” της Διοίκησης του νοσοκομείου και του εργολάβου στην καθαριότητα. Διοίκηση και εργολάβος εδώ και λίγο καιρό διατηρούν τις επαίσχυντες συμβάσεις ενός μήνα που έχουν κορυφώσει την ανασφάλεια.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τις εργολαβικές εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου να μην επιτρέψουν σε κανέναν να παίζει με τα δεδουλευμένα, τις θέσεις εργασίας τα δικαιώματα και το εργασιακό τους μέλλον.
Καλούμε τις εργαζόμενες στην καθαριότητα τώρα να οργανώσουν τον αγώνα τους. Χωρίς καθυστερήσεις, προσπερνώντας το φόβο και τα όποια εμπόδια.

Ακόμη περισσότερο να οργανώσουν τον αγώνα τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του συνόλου των δικαιωμάτων τους. Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει.

Αγώνας για μονιμοποίηση και μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ!

Η μόνη πραγματική διέξοδος προς όφελος των καθαριστριών, η μόνη απάντηση είναι: Αγώνας για μονιμοποίηση και προσλήψεις τώρα.

Είμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών και διεκδικούμε:

Καμία απόλυση.
– Πρόσληψη από τους αντίστοιχους φορείς και απορρόφηση όλων των εργαζόμενων με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
– Να φύγουν τα συνεργεία – εργολαβικές εταιρίες από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία.
– Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Καμία καθαρίστρια να μην χάσει την δουλειά της.
– Ένταξη όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
– Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα σε όσους οφείλονται.
– Να παραμείνουν στη δουλειά όλες οι καθαρίστριες που απασχολούνται μέχρι σήμερα.

In this article