Ο Δήμος Ζίτσας για το αιολικό σε συνεργασια με το Δήμο Σουλίου

Έντονο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον για την κατασκευή και λειτουργία αιολικών πάρκων στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Ζίτσας, αφού μετά την έγκριση της Περιφέρειας για το περιεχόμενο της Μελέτης...

Έντονο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον για την κατασκευή και λειτουργία αιολικών πάρκων στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Ζίτσας, αφού μετά την έγκριση της Περιφέρειας για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 16 MW, που βρίσκεται στη θέση «Ζυγαριά», των Καλλικρατικών Δήμων Σουλίου και Ζίτσας (πρώην Δ. Παραμυθιάς και Μολοσσών)»,ο Δήμος Ζίτσας οργανώνει συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα με σκοπό να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για το αιολικό πάρκο με την ονομασία «Κασσιδιάρης 1».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος καλεί όλους τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων Αετόπετρας, Φωτεινού, Δεσποτικού, Γρανιτσοπούλας, Ριζού, Βρυσούλας, Εκκλησοχωρίου, Γκρίμποβου, Βουτσαρά, Καλοχωρίου, Δελβινακοπούλου, Κοκκινοχώματος, Λευκοθέας, Κληματιάς, Παλιουρής, Σουλοπούλου, Ράϊκου, Βασιλοπούλου, Δαφνόφυτου, Λιθίνου, Καρίτσας, Ζίτσας και Πρωτόπαππας να παρευρεθούν την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Μαρμάρου της Κληματιάς, όπου θα γίνει Ενημέρωση, συζήτηση και διατύπωση απόψεων για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Αιολικού πάρκου «ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ 1» αλλά και γενικότερα για τα Αιολικά Πάρκα.Ο Δήμος καλεί επίσης όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων, να συμμετάσχουν ενεργά και να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενημέρωση των κατοίκων.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο δήμο Ζίτσας έχει αποτελέσει σημείο τριβής ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και την αντιπολίτευση, κυρίως με την παράταξη του Χρυσόστομου Βούζα.Ο Δήμαρχος Ζίτσας Δ. Ρογκότης από την πλευρά του επιμένει ότι ο Δήμος θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και επενδυτικών προτάσεων που θα αποφέρουν έσοδα, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τα οικονομικά του κράτους, ενώ από την άλλη ο κ. Βούζας, προτάσσει περιβαλλοντικά ζητήματα αλλά και ιδιωτικά συμφέροντα τα όποια όπως υποστήριζε κρύβονται πίσω από τις αιτήσεις για άδειοδότηση αιολικών πάρκων, κατηγορώντας το Δήμο ότι αποκρύπτει την πραγματική αλήθεια από τους πολίτες για τις συνέπειες που θα υποστεί το φυσικό τοπίο στις περιοχές όπου έχουν εγκριθεί οι μελέτες για την κατασκευή τέτοιων πάρκων, ενώ επισημαίνει πως τα αντισταθμιστικά οφέλη για τον δήμο και την τοπική κοινωνία θα είναι ελάχιστα και πάντως όχι τέτοια που να δικαιολογούν τη θετική ανταπόκριση της δημοτικής αρχής στις επιχειρηματικές κινήσεις ιδιωτικών εταιριών.

In this article

Join the Conversation