Η ταπεινότητα του πρ. Παραμυθίας κ. Τίτου μέσα απο ενα περιστατικό στο Τζάνειο Νοσοκομείο με τον αρχ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη

+Βίντεο

Μέσα από το κανάλι που διαθέτει στο Youtube ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης περιγράφει ενα περιστατικό που συνέβη πριν από αρκετό καιρό, ανάμεσα στον ιδιο και στον πρ. Μητροπολίτη Παραμυθίας κ. Τίτο στο εκκλησάκι του Τζάνειου νοσοκομείου

Ενα πρωινό Θείας λειτουργίας στο εκκλησάκι του Νοσοκομείου και ενώ ο γέροντας περιέμενε τον ψάλτη για να ξεκινήσει, εμφανίστηκε ενας ιερέας απλός και ταπεινός ο οποίος μπήκε στην εκκλησιά προχώρησε προς το Ιερό ασπάστηκε την Αγία τράπεζα και ο γέροντας Νεκτάριος τον ρώτησε από που είναι. Εκείνος του απάντησε πατερά εγώ είμαι από ένα χωριό της Ηπείρου. Βλέποντας οτι ο ψάλτης καθυστερούσε ο Γέροντας Νεκτάριος ρώτησε τον Ιερέα αν διαβάζει και αν μπορεί να πάει στο ψαλτήρι για να ξεκινήσουν την θεία λειτουργία μέχρι να εμφανιστεί ο ψάλτης. Ο ιερέας του απάντησε οτι μπορεί και πράγματι βγήκε από το ιερό και πήγε και ξεκίνησε να ψέλνει. Η ώρα περνούσε και ο ψάλτης δεν εμφανίστηκε καθόλου και ο ιερέας συνέχιζε να ψέλνει.

Προς το τέλος της Θείας λειτουργίας κατευθύνθηκε προς το Ιερό, ο γέροντας Νεκτάριος νόμιζε οτι θα ήθελε να κοινωνήσει γι αυτό και τον ρώτησε, ωστόσο ο ιεράς του απάντησε όχι απλά θα ήθελα να μιλήσω στον κόσμο. Ο γέροντας Νεκτάριος ωστόσο ήταν αρνητικός και του είπε οτι εχει μια σειρά ομιλιών αλλά στο βίντεο μας περιγράφει οτι ο τότε Μητροπολίτης Πειραιώς δεν επέτρεπε να λειτουργήσει και να μιλήσει, άλλος ιερέας , χωρις να έχει την απαραίτητη άδεια από την Μητρόπολη Πειραιώς . Ο Ιερεύς επέμενε και τότε ο γέροντας Νεκτάριος Μουλατσίωτης τον άφησε να μιλήσει στον κόσμο. Ο ιερεύς ξεκίνησε την πνευματική του ομιλία με λέξεις με μεγάλο πνευματικό βάθος και ο γέροντας Νεκτάριος ξαφνιάστηκε, “Εχει η Ήπειρος τέτοιους παπάδες με τέτοιο πνευματικό λόγο;, Ούτε στην Αθήνα δεν έχουμε τέτοιους παππάδες που να βγάζουν τέτοιο κήρυγμα.

Στη συνέχεια ο γέροντας αναρωτήθηκε “Μήπως ο άνθρωπος αυτός δεν είναι ιερέας και είναι τίποτα κανένας δεσπότης απο την περιοχή της Ηπείρου; Πράγματι ο Γέροντας Νεκτάριος καθώς ο ιερέας μιλούσε άρχισε να ψάχνει τα δίπτυχα της εκκλησίας οπου εκει εχει αναλυτικά ανα περιοχή τα ονόματα και τις φωτογραφίες από τους μητροπολίτες. Μάλιστα ο γέροντας είχε βγει έξω από το ιερό και κάθισε δίπλα από το ψαλτήρι και καθώς ξεφύλλιζε το βιβλίο με τα δίπτυχα κοιτούσε τις φωτογραφίες για να δει αν ταιριάζει ο ιερέας με κάποιον μητροπολίτη, μέχρι που τον βρήκε. Η σελίδα έγραφε ιερά μητρόπολη παραμυθίας, Μητροπολίτης Τίτος.. Ο γέροντας Νεκτάριος περιγράφει την ντροπή που ένιωσε γιατί είχε βγάλει έναν μητροπολίτη από το ιερό και τον έβαλε να να ψάλλει ολόκληρη την θεία λειτουργία. Ο γέροντας Νεκτάριος ευχαρίστησε τον θεό που συνάντησε έναν ταπεινό επίσκοπο μπροστά του.

Στη συνέχεια μέτα το τέλος της ομιλίας του μητροπολίτη κατευθύνθηκε προς το ιερο και ο γέροντας Νεκτάριος του έβαλε μετάνοια τον ασπάστηκε και του αποκρίθηκε σεβασμιότατε με τον Μητροπολίτη να αναρωτιέται καλά που με αναγνώρισες σε ολόκληρη θεια λειτουργία δεν με είχες αναγνωρίσει από την ομιλία με αναγνώρισες; Ο γέροντας Νεκτάριος του εξήγησε οτι πηρέ τα δίπτυχα και τον βρήκε. Ο μητροπολίτης παρακάλεσε να μην πει στον κόσμο ποιος ήταν με τον γέροντα Νεκτάριο να του αποκρίνεται πως τώρα ήρθε η σειρά του και βγήκε στον κόσμο και εξήγησε ποιος ήταν αυτος ο άνθρωπος που έψελνε τόση ωρα και κάλεσε τον κόσμο να φωνάξει άξιος.. 

In this article