Θ. Πιτούλης για αντιπλημμυρικά στον Καλαμά | “Να απελευθερωθούν εκτάσεις για αναχώματα στη Βρυσέλλα”

Δήλωση

Την ανάγκη να απελευθερωθεί ζώνη εβδομήντα τουλάχιστον μέτρων από τις δύο πλευρές της κοίτης του Καλαμά ώστε να γίνουν αναχώματα που θα βάλουν τέλος στα πλημμυρικά φαινόμενα επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως πρόκειται για πρόταση που την έχει καταθέσει πολλές φορές στο παρελθόν όμως για να υλοποιηθεί απαιτεί την συναίνεση των αγροτών της περιοχής κάτι που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει.

«Το πρόβλημα στη Βρυσέλλα είναι μόνιμο. Κάθε φορά που εκδηλώνονται έντονες βροχοπτώσεις η περιοχή πλημμυρίζει. Πρέπει να απελευθερώσουμε μία ζώνη εβδομήντα μέτρων ώστε να κατασκευάσουμε αναχώματα. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να απελευθερωθεί η κοίτη του ποταμού αλλά αυτό δεν μπορούμε να το επιβάλλουμε. Μπορεί να γίνει μόνο με συνεννόηση.. Το έχω πει από το 2011» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας.

Τόνισε επίσης ότι σε άλλα σημεία χρειάζεται εκβάθυνση της κοίτης του Καλαμά κάτι όμως που είναι εξαιρετικά δύσκολο και κοστοβόρο.

Υπό τις παρούσες συνθήκες αυτό που επιδιώκεται είναι συντονισμός και παρεμβάσεις ώστε να κρατήσουν όσο το δυνατό λιγότερο τα πλημμυρικά φαινόμενα.

In this article