Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για το κύμα κακοκαιρίας

Που αναμένεται τις επόμενες ώρες

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία που αναμένεται τις επόμενες ώρες και κυρίως από το απόγευμα.

Βασικά χαρακτηριστικά θα είναι οι χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές καθώς και οι ισχυρές βροχές.

Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας είναι έτοιμα για να παρέμβουν όπου χρειαστεί ενώ σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκονται και οι υπηρεσίες των Δήμων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

In this article