Ανδρέας Σπυρόπουλος | “H επιδοματική πολιτική δεν λύνει το μεγάλο ζήτημα της υπογεννητικότητας”

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου του τηλεοπτικού σταθμού ήταν ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ως προς τις χθεσινές εξαγγελίες για το δημογραφικό, ο κ. Ο Σπυρόπουλος επισήμανε ότι « η κυβέρνηση συνεχίζει μια επιδοματική πολιτική, που δεν λύνει το μεγάλο ζήτημα της υπογεννητικότητας. Αντίθετα, χρειάζονται μακροπρόθεσμες πολιτικές, που θα δώσουν κίνητρα στα νέα ζευγάρια για να μπορέσουν να κάνουν οικογένεια».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή αιφνιδιαστική τροπολογία της κυβέρνησης για την επιστολική ψήφο, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι « η κυβέρνηση τορπιλίζει τη συναίνεση. Ο κ. Ο Μητσοτάκης αποδεικνύει με τη στάση του ότι τον ενδιαφέρει μόνο το μικροκομματικό του συμφέρον και δεν σέβεται τη μεγάλη εικόνα, που είναι η ομοφωνία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων μπροστά σε τέτοιες μεγάλες αλλαγές».

Ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής παρέθεσε τις νομοθετικές ανακολουθίες της Κυβέρνησης.

« Το καλοκαίρι ο κ. Ο Μητσοτάκης υποστήριζε ότι δεν είναι έτοιμος για την επιστολική ψήφο και χρειάζεται να προηγηθεί συζήτηση με τα υπόλοιπα κόμματα για να ανοίξει το θέμα μετά τις ευρωεκλογές. Ξαφνικά ανακοινώνουν ότι πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν τις εκλογές του Ιουνίου και έθεσαν ένα νομοσχέδιο σε διαβούλευση» ανέφερε.

Σχετικά με την καθολική επιστολική ψήφο για τους εντός επικρατείας εκλογείς, ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε: « Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ένας πολίτης ο οποίος ψηφίζει στο σχολείο της πόλης του, δεν θα πάει στην κάλπη και θα δώσω τη δυνατότητα να ψηφίσει με επιστολική ψήφο και μάλιστα μόνο στις ευρωεκλογές».

Τέλος, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Ο Σπυρόπουλος επανάλαβε την ανάγκη να κατατεθεί το τελικό κείμενο ώστε να αρθεί η παραδοξότητα των βουλευτών ερωτώνται αν θα ψηφίσουν κάτι, που δεν έχουν δει.

In this article