Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τους αγώνες των αγροτών

Ανακοίνωση

Η ΤΕ Θεσπρωτίας χαιρετίζει τη μαζική και μαχητική παρουσία εκατοντάδων αγροτών και κτηνοτρόφων στην μαχητική συγκέντρωση στη Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη 7/2, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων και το μπλόκο που στήθηκε στην Εγνατία μετά το σπάσιμο του αστυνομικού φραγμού.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι και της Θεσπρωτίας βγήκαν στο δρόμο γιατί δίνουν σκληρή μάχη επιβίωσης μέσα σε αντίξοες συνθήκες παραγωγής που διαμορφώνουν τόσο το υψηλό κόστος παραγωγής (φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, λιπάσματα, πετρέλαιο, ρεύμα κλπ.) αλλά και οι χαμηλές τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα ακόμη και κάτω του κόστους που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι, οι μεταποιητικές βιομηχανίες γάλατος και κρέατος. Την ίδια στιγμή είναι εκτεθειμένοι, χωρίς ουσιαστικά αποζημιώσεις, απέναντι στις καταστροφικές πλημμύρες και τις ζημιές που προκαλούν οι διάφορες ασθένειες στις καλλιέργειες και τα ζώα.

Τα αιτήματά τους είναι δίκαια και γι΄αυτό έχουν το λαό στο πλευρό τους.

Είναι βαθιά γελασμένη λοιπόν η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τα ψίχουλα και τον εμπαιγμό, με τις «δημοσιονομικές αντοχές» που επικαλείται με τους εκπροσώπους της πρωί και βράδυ κάθε μέρα από τα κανάλια θα μπορέσει να περιορίσει την οργή και αγανάκτηση των αγροτών και κτηνοτρόφων. Την ίδια στιγμή που δίνονται αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές, «εγγυημένα κέρδη» σε επιχειρηματικούς ομίλους και τους δίνονται προνόμια και φοροαπαλλαγές ενώ έχουν εκτοξευθεί οι στρατιωτικές δαπάνες όχι για τις ανάγκες της χώρας μας αλλά για τις ΝΑΤΟΙΚΕΣ.

Το φουσκωμένο ποτάμι της αγανάκτησης και οργής που έχει δημιουργηθεί από την αντιλαϊκή πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης η οποία πατώντας στα χνάρια των προηγούμενων εφαρμόζει την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, και την στρατηγική «γκριζοπράσινης» μετάβασης της ΕΕ δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς. Αυτές τις κατευθύνσεις μόνο το ΚΚΕ τις καταψήφισε και με ευθύνη προειδοποίησε τον λαό για όσα βρίσκει μπροστά του σήμερα.

Αυτή η κοινή ρίζα των προβλημάτων έχει οδηγήσει σε κινητοποιήσεις και τους αγρότες σε όλη την Ευρώπη, από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία ως το Βέλγιο, τη Ρουμανία, την Πολωνία

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας όπως και όλης τη Ελλάδας έχουν πείρα και πρέπει να την αξιοποιήσουν.

Σωτήρες δεν υπάρχουν. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ενωμένοι και με το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος μέσα από την μαζικοποίηση των αγροτικών-κτηνοτροφικών συλλόγων. Συντονισμένοι τοπικά, περιφερειακά και πανελλαδικά σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τους αντιπάλους τους, που είναι οι έμποροι, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, το κράτος, οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, μπορούν να έχουν νέες κατακτήσεις ώστε να μείνουν στα χωράφια τους και τα κοπάδια τους.

Το ΚΚΕ είναι δίπλα τους, στηρίζει τον αγώνα τους και δίνει όλες του τις δυνάμεις για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

In this article