To ΚΚΕ (μ-λ) Παραμυθιάς για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Ανακοίνωση


Το ΚΚΕ(μ-λ) στηρίζει και συμπαραστέκεται στις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεδιπλώνονται το τελευταίο διάστημα σ’ όλη τη χώρα. Καλεί τους φτωχομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να μαζικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις, να μπουν μπροστά, να πάρουν στα χέρια τους τον αγώνα.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι δίκαιες. Υποκινητές είναι τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, η ΚΑΠ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια πολιτική που χρόνο με το χρόνο φτωχοποιεί τους αγρότες, οδηγεί σε εγκατάλειψη καλλιεργειών, ερημώνει τα χωριά, ξεκληρίζει τους φτωχομεσαίους, φέρνει συγκέντρωση της γης και της παραγωγής από επιχειρηματίες νεο-τσιφλικάδες και νεο-τσελιγκάδες και βαθαίνει τη διατροφική εξάρτηση της χώρας.

Στη Θεσσαλία, οι πλημμύρες άφησαν χιλιάδες αγροτικές οικογένειες χωρίς σοδιά και χωρίς εισόδημα. Με «βουνό» τα χρέη σε εμπόρους και γεωπόνους και το μέλλον να διαγράφεται μαύρο και άραχνο. Σ’ όλα τα προϊόντα έχουμε βύθιση του αγροτικού εισοδήματος και τεράστια καταστροφή της παραγωγής. Από τη μια ακρίβεια και «τιμές-φωτιά» σε πετρέλαιο, ρεύμα, λιπάσματα, εφόδια κλπ και από την άλλη τιμές στα προϊόντα που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής, που «βάζουν μέσα» τα αγροτικά νοικοκυριά και έχουν καταντήσει ασύμφορες τις καλλιέργειες.

Όσοι κυβέρνησαν τη χώρα έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτελειώσουν και τον τελευταίο μικρομεσαίο αγρότη. Έκαναν επίσης ό,τι μπορούν για να ξηλώσουν την αγροτική παραγωγή της ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ Ελλάδας αφού αυτό απαιτούν τα Ευρωπαϊκά αφεντικά και τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου Κεφαλαίου. Μια σειρά από μέτρα και πολιτικές που ανάγκασαν τους παραγωγούς να εξαρτώνται από τις επιδοτήσεις και τώρα τις κόβουν κιόλας, ενώ την ίδια ώρα το μεγάλο Κεφάλαιο κερδοφορεί στις πλάτες μας. Συνεχώς ακολουθούν την τακτική του κατευνασμού των αντιδράσεων, όταν αυτές ξεκινούν ή τις καταστέλλουν όταν γίνονται ενοχλητικές για το σύστημα (μπλόκα, διαδηλώσεις κλπ) και προσπαθούν να σύρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους παραγωγούς με κοροϊδία και ψίχουλα.

Απέναντι σ’ αυτή την αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική οι αγώνες είναι μονόδρομος.

Οι φτωχομεσαίοι αγρότες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του συστήματος που έχουν ίδια πολιτική και κινούνται στις ίδιες ράγες της ΚΑΠ και της ΕΕ. Η δυσαρέσκεια, η οργή και η αγανάκτηση των αγροτών να βρει αγωνιστική διέξοδο. Με συγκρότηση αγωνιστικού-διεκδικητικού αγροτικού κινήματος. Με οργάνωση-συσπείρωση στους αγροτικούς συλλόγους. Με κοινό μέτωπο με τα άλλα κομμάτια του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Με οργάνωση και αγώνα. Με αντίσταση και διεκδίκηση.

– • Κάτω η αντιαγροτική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ!

• Να παρθούν πίσω όλες οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες, στο ρεύμα, στο νερό, σε πετρέλαιο και λιπάσματα!

• Tιμές σε γάλα , κρέας που να καλύπτουν το κόστος ζωής του φτωχομεσαίου κτηνοτρόφου

• Όχι στη φοροληστρική πολιτική του συστήματος!

• Να δοθούν πραγματικές αποζημιώσεις και όχι ψίχουλα και κοροϊδία!

Για να΄χουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες παρόν και μέλλον στα χωριά τους και στις καλλιέργειές τους.

In this article

Join the Conversation