Οι Ηπειρώτες του Βελγίου έκοψαν την πίτα τους στις Βρυξέλλες

Φωτογραφίες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάνω από 400 απόδημοι Ηπειρώτες, οι οποίοι απόλαυσαν φαγητό, ποτό και γλέντι με ηπειρωτικούς ήχους, με την κομπανία του Μιχάλη Μπραχόπουλου και του Γιάννη Παπακώστα. Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου έχει προσφέρει πολλά, από το 1981 που ιδρύθηκε, και η μεγάλη συμμετοχή των Ηπειρωτών απέδειξε τη εκ νέου το μεγάλο ενδιαφέρον, τη στήριξη και την αγάπη των αποδήμων τόσο στο Σύλλογο όσο στην ανάδειξη του πολιτισμού και των παραδόσεων της Ηπείρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Πρόξενος της Ελλάδος στο Βέλγιο Ζιαρμπάλης Βασίλειος, η Υπουργός Συντάξεων και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης της βελγικής κυβέρνησης Karine Lalieux, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών Κοτσαρίδης Φίλιππος και Πρόεδροι Ελληνικών Συλλόγων, η παρουσία των οποίων συνέβαλε ακόμη περισσότερο στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ελληνικών κοινοτήτων.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου, κ. Κωνσταντίνος Ντιναλέξης στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαι πολύ συγκινημένος σήμερα γιατί μετά από αρκετό καιρό καταφέραμε να ανταμώσουμε οι Ηπειρώτες του Βελγίου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την παρουσία τους , τους κυρίους Ν. Μούτσιου, Α. Σκούρα και Ν. Κολούση που ίδρυσαν το Σύλλογο και εμείς, η νεότερη γενιά, τον αναβιώνουμε και συνεχίζουμε το έργο τους. Η εκδήλωσή μας γίνεται πάντα κοντά στην 21η Φεβρουαρίου, την ημέρα απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον Τουρκικό ζυγό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους επισήμους μας, που τιμούν με την παρουσία τους την εκδηλώσή μας αλλά και του αδελφούς Συλλόγους Θρακιωτών, Κρητών και Ποντίων. Από την Ελλάδα θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Αδελφότητα Σκλιβανιτών για την βοήθεια τους στη διοργάνωση της σημερινής μας εκδήλωσης.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δάσκαλό μας Β. Μπούρμπο, στους μικρούς μας χορευτές και σε όλους τους εθελοντές μας που έδωσαν την ψυχή τους για τη σημερινή εκδήλωση.

Ξεκινάει μια νέα περίοδος για το Σύλλογο Ηπειρωτών Βελγίου. Στόχος μας να σταθούμε δίπλα στους αποδήμους Ηπειρώτες και με τις δράσεις μας να φέρουμε ακόμη πιο κοντά τον Τόπο μας, ο οποίος είναι πάντα στην καρδιά μας».

In this article