Σχόλιο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας Γιάννη Γεωργίου για τις πολιτικές της Κυβέρνησης

Δελτίο τύπου

Η σημερινή κατάσταση που όλοι οι πολίτες βιώνουμε, τόσο στον ακριτικό μας νομό όσο και σε όλη τη χώρα είναι αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων πολιτικών της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη.

Το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας έκλεισε, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ξεπουλήθηκε, το νοσοκομείο Φιλιατών υπολειτουργεί σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και ο πρώτος πολίτης του δήμου Φιλιατών όταν υπήρξε ανάγκη δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή νοσηλεία.

Κανένα μεγάλο έργο υποδομής δεν έχει γίνει τα τελευταία 10 χρόνια, (ο περιφερειακός Ηγουμενίτσας και η σύνδεση της Εγνατίας με Πρέβεζα και νότια Αλβανία καρκινοβατούν, η σιδηροδρομική σύνδεση Ηγουμενίτσας-Καλαμπάκας καταργήθηκε ακόμα και ως σχεδιασμός από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό)).

Η ακρίβεια και η υπερφορολόγηση εξανεμίζουν τα εισοδήματα, η νέα μετανάστευση επιστημόνων έχει πάρει διαστάσεις. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας δίνουν αγώνα επιβίωσης. Τα θύματα των εγκλημάτων των Τεμπών και των παρακολουθήσεων περιμένουν δικαίωση. Η χώρα μας πλέον έχει απωλέσει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο της ελευθερίας του τύπου, της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων (σύμφωνα με το Ευρωψήφισμα κόλαφος για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα).

Απέναντι σε όλα αυτα… αλαζονεία, κυνισμός, ανομία, συγκάλυψη, επικοινωνιακή διαχείριση….

Το σύστημα Μητσοτάκη μαζί με τους ντόπιους βραχίονες του, έχει βλάψει τη χώρα και τη Θεσπρωτία μας σε τέτοιο βαθμό που η δημογραφική κατάρρευση του νομού μας είναι από τις μεγαλύτερες στην επικράτεια. Ζήτημα αν υπάρχουν 40 χιλ. κάτοικοι  στο νομό σήμερα με 15 χιλ. ψηφοφόρους, με το μέσο κατακεφαλήν εισόδημα της υποπεριφέρειας Θεσπρωτίας να βρίσκεται στην προτελευταία θέση (σύμφωνα με στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ 2023) σε όλη την Ε.Ε. περίπου στο 40% του μέσου Ευρωπαϊκού εισοδήματος (σύμφωνα με τα Στοιχεία EUROSTAT 2023) . Για τον τοπικό βουλευτή όλα τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα, μόνιμες ασχολίες: μικροεξυπηρετήσεις, εξαγορά συνειδήσεων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, μνημόσυνα…

Είναι μέγιστη ανάγκη λοιπόν της κοινωνίας μας που στενάζει περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η Πολιτική Αλλαγή.

Tο ΠΑΣΟΚ που αυτή τη στιγμή είναι η πραγματική Αξιωματική Αντιπολίτευση, μαζί με τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, είναι εκείνο το κίνημα των πολιτών, εν όψη και των ευρωεκλογών, που καλείται να φέρει ξανά στον Ήλιο της Ανάπτυξης και της Ευημερίας το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας, τους νέους μη προνομιούχους, τη μεσαία τάξη, όλους εμάς που αγωνιζόμαστε καθημερινά στην εργασία μας και στην επιχείρηση μας για ένα καλύτερο μέλλον με αξιοπρέπεια και περηφάνια.

In this article