Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, για την απεργία της Τετάρτης

Ανακοινώσεις

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Θεσπρωτίας

Ο ΣΕΠΕ Ν. Θεσπρωτίας στηρίζοντας την απεργιακή κινητοποίηση της 28η Φεβρουαρίου που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας στις 10.30 π.μ.
28/2 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΩΣ ΕΔΩ! Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η ́ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Στις 28 του Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή! Δίνουμε το παρόν στον αγώνα ώστε τίποτα να μην ξεχαστεί, τίποτα να μην συγκαλυφθεί. Για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αλλά και η πολιτική της απελευθέρωσης και του κέρδους που στο βωμό της θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ
ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Στις 28/2, ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους, όλοι μαζί, απεργούμε και διεκδικούμε:

✔ 20% αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή των Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, επιστροφή του κλεμμένου Μ.Κ. του 2016-2017.
✔ Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων (άδειες, εργασιακά, συνδικαλιστικά κ.ά.) των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
✔ Άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων στους νεοδιόριστους συναδέλφους/ισσες, με το πέρας της διετίας.
✔ Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών, μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή με ουσιαστικούς ελέγχους (αντισεισμικούς, πυροπροστασίας, ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτλ).
✔ Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και όλων των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια με αυτό όλων των εκπαιδευτικών.
✔ Ουσιαστική επιμόρφωση στα Πανεπιστήμια, δωρεάν, με απαλλαγή από τα διδακτικά μας καθήκοντα.

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία και Υγεία!

Όχι στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση, την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς του ΥΠΑΙΘΑ. Μαζική συμμετοχή στις ομόφωνες αποφάσεις της ΔΟΕ για απεργία – αποχή και στάση εργασίας.

ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Στις 28 του Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας (οι περισσότεροι νέοι), προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή πληγή σε δεκάδες οικογένειες.Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή! Δίνουμε το παρόν στον αγώνα ώστε τίποτα να μην ξεχαστεί, τίποτα να μην συγκαλυφθεί. Για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αλλά και η πολιτική της απελευθέρωσης και του κέρδους.
28/2 Απεργούμε και βγαίνουμε όλοι και όλες στον δρόμο! Η αγανάκτηση που νιώθουμε να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνίζονται για τις σπουδές τους, με τους χιλιάδες αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, με τους εργαζόμενους που δίνουν μάχη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, με τα σωματεία που παλεύουν ενάντια στους
πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε είναι να μπορούμε να ζούμε από τον μισθό μας με αξιοπρέπεια και όχι να είμαστε οικονομικά εξαθλιωμένοι, να μη μπορούμε να στηρίξουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας, να μην μπορούμε να πάμε σε ένα θέατρο, σε ένα σινεμά, να αγοράσουμε ένα καλό βιβλίο (στοιχεία απαραίτητα για έναν παιδαγωγό). Με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία δίνουμε συνέχεια στον αγώνα κόντρα στο αυτόνομο, κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς,
των χορηγών, της υποχρηματοδότησης.

Διεκδικούμε:

✓ 20% αυξήσεις μισθών, επιστροφή Δώρων και του κλεμμένου Μ.Κ. και αφορολόγητο στις 12.000€ (προσαύξηση 3.000€ ανά παιδί), υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.
✓ Εξίσωση των δικαιωμάτων (άδειες, εργασιακά, συνδικαλιστικά κ.ά.) των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.
✓ Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών
που εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, με επίδομα στέγασης και 50% μείωση στο κόστος μετακινήσεων.
✓ Άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων στους νεοδιόριστους συναδέλφους, με το πέρας της διετίας.
✓ Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών, μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή με ουσιαστικούς ελέγχους (αντισεισμικούς, πυροπροστασίας, ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτλ).
✓ Ουσιαστική επιμόρφωση στα Πανεπιστήμια, δωρεάν, με ετήσια απαλλαγή από τα διδακτικά μας καθήκοντα.

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Αποκλειστικά Δημόσια- Δωρεάν Παιδεία και Υγεία!

Όχι στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση και τους εκβιασμούς του ΥΠΑΙΘΑ. Μαζική συμμετοχή στις ομόφωνες αποφάσεις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για απεργία – αποχή και στάση εργασίας.

In this article

Join the Conversation