Β. Γιόγιακας για το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας| «Ενισχύονται τα δημόσια πανεπιστήμια, αυστηροί κανόνες για τα ιδιωτικά ΑΕΙ»

+Βίντεο


Με το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση ενισχύονται τα δημόσια πανεπιστήμια στη χώρα μας, καθώς αυτά αφορά το 85% των άρθρων, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημείωσε ότι οι 170 και πλέον διατάξεις διαψεύδουν την κριτική ότι η Κυβέρνηση στοχεύει να αποδυναμώσει τα δημόσια πανεπιστήμια ενώ ο ισχυρός ελεγκτικός και εποπτικός ρόλος του Κράτους, ως εγγυητή του δημοσίου συμφέροντος, διασφαλίζει την ποιότητα και την επάρκεια του διδακτικού και ερευνητικού έργου των μη κερδοσκοπικών, ιδιωτικών ΑΕΙ.

Σε ό,τι αφορά την κριτική περί αντισυνταγματικότητας, ο κ. Γιόγιακας υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να απαξιώνεται η επιστημονική άποψη ότι η εγκατάσταση και λειτουργία των μη κερδοσκοπικών ιδιωτικών ΑΕΙ είναι συμβατή με το Σύνταγμα, ούτε να αγνοούνται όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες δεκαετίες και επηρεάζουν την ερμηνεία του Συντάγματος. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ζήτησε επίσης από τον Υπουργό Παιδείας να ενισχυθούν τα οικονομικά κίνητρα για την εγκατάσταση ιδιωτικών ΑΕΙ σε περιοχές εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης.

 

In this article

Join the Conversation