Απο την χθεσινή εκδήλωση “Γυναικών Λόγοι”

Με αφρομή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Γυναικών Λόγοι” στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πάνθεον” στην Ηγουμενίτσα, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, συμπληρώνοντας την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας με λόγους ποιητικούς και πεζούς.

Η εκδήλωση αποτέλεσε αφορμή για συνομιλίες, συν-κινήσεις και συμπορεύσεις μεταξύ γυναικών που ξεχώρισαν και εξακολουθούν να μας εμπνέουν διαχρονικά.

Η εκδήλωση “Γυναικών Λόγοι” ήταν μια ευκαιρία να αναδειχθούν οι φωνές των γυναικών συγγραφέων μέσα από αποσπάσματα των έργων τους.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εμπνευστούν από την ποίηση και την πεζογραφία που διαμορφώνουν την ανθρώπινη εμπειρία με τη μοναδική τους οπτική γωνία.

Οι λόγοι αυτοί, ενώνοντας το χτες με το σήμερα, αναδεικνύουν τη σημασία της γυναικείας προσφοράς στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό. Μέσα από τα κείμενα επιλεγμένων γυναικών συγγραφέων, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν την επιρροή και τη δύναμη των λόγων που προέρχονται από τη γυναικεία εμπειρία και προοπτική.

Με την επιλογή αυτής της ιδιαίτερης προσέγγισης, η εκδήλωση δεν αποτελούσε μόνο μια γιορτή της γυναίκας, αλλά μια ευκαιρία να αναδειχθεί η ποικιλομορφία και η σημαντικότητα των γυναικών φωνών στον κόσμο της λογοτεχνίας και του πολιτισμού διαχρονικά.

Η εκδήλωση “Γυναικών Λόγοι” δεν περιορίστηκε μόνο στη γραπτή λογοτεχνία, αλλά επεκτάθηκε και στον τομέα της μουσικής. Με το πιάνο στο φόντο, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τραγούδια που συνόδευαν τις γυναικείες φωνές και να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη συναισθηματική επίδραση των λόγων που διαβάστηκαν.

Η μουσική συνοδευτική παρουσία έδωσε ένα επιπλέον επίπεδο βάθους και συναισθηματικής σύνδεσης στην εκδήλωση, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, μια πληρότητα και πολυδιάστατη προσέγγιση που απήλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η ΑΒΓΟ ΑΜΚΕ και το συντονισμό είχε η φιλόλογος Βασιλική Νικολάου.

In this article