Σε Γενική Συνελευση το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσπρωτίας

Ανακοίνωση


ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σωματείου μας την Τετάρτη 3 Απρίλη στις 7μμ, για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να οργανώσουμε και να σχεδιάσουμε τη δράση μας μπροστά στις απεργίες.

Συναδελφισσες – Συναδελφοι

Στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας συζητάμε για το πώς θα οργανώσουμε την απεργιακή μας απάντηση στις 17 Απρίλη και την 1η ΜΑΗ (Μ.Τετάρτη), διεκδικώντας τώρα ουσιαστική αύξηση των μισθών μας, μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι μέρα με την ημέρα. Η αγανάκτηση πού νιώθουμε να γίνει οργάνωση και συμμετοχή στην απεργία, στο σωματείο.

Σε πολλούς χώρους δουλειάς, ζούμε με την αγωνία του αν, πότε και πόσο θα πληρωθούμε. Η κατάσταση δεν χωράει αναμονή! Η εντατικοποίηση της δουλειάς σπάει κόκκαλα, ενώ ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με προσβολές, με φωνές, με πιέσεις και επιπλήξεις, με την απαίτηση να στεκόμαστε σούζα και να μην ζητάμε ούτε τα αυτονόητα όπως είναι το διάλειμμα, το ρεπό, η άδεια.

Η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημά μας και ο μισθός με το ζόρι μας βγάζει μέχρι τα μέσα του μήνα. Την ίδια ώρα οι 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις σχεδόν διπλασίασαν τα κέρδη τους (αύξηση 75,5%).

Η περαιτέρω υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση υγείας-πρόνοιας, παιδείας, η επιδίωξη προώθησης των ιδιωτικών πανεπιστημίων, των απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία, θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο εμάς και τις οικογένειές μας.

Ενώ η κυβέρνηση μας καλεί να ζούμε με τα ψίχουλα των voucher και των pass, να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα πλέον αναγκαία, ξοδεύει απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή σε πολέμους σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας μας. Για τις αποστολές εκτός συνόρων (φρεγάτες κτλ) δαπανώνται καθημερινά 100δες χιλιάδες ευρώ ενώ όσο περισσότερο εμπλέκεται η χώρα μας τόσο αυξάνει και ο κίνδυνος να γίνει στόχος αντιποίνων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Κυβέρνηση και εργοδοσία σφυρίζουν αδιάφορα στα προβλήματα, τις ανάγκες, τις διεκδικήσεις μας. Ρεαλιστικό σήμερα είναι να πάρουμε αυξήσεις, να έχουμε ασφάλεια στη ζωή και στη δουλειά μας. Ρεαλιστικό δεν είναι η υπομονή και τα ευχολόγια της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Οι ζωές μας και οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν!
Τώρα διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας. Ο μισθός δεν φτάνει για τα πανάκριβα νοίκια, τις βενζίνες, το πετρέλαιο θέρμανσης, το ρεύμα, το σούπερ μάρκετ.
Τώρα διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Δεν θέλουμε καθένας μόνος του να διαπραγματεύεται μόνος του με την εργοδοσία το μισθό, τα επιδόματα, το ωράριο.
Θέλουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Δεν θέλουμε η Ελλάδα να συμμετέχει στο αιματοκύλισμα κανενός λαού. Θέλουμε να φύγουν οι αποστολές της Ελλάδας από την ερυθρά θάλασσα, να μην έχουμε καμιά συμμετοχή στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Παλεύουμε για:

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κοκ.
Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία, το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών. Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.
Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».
Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και των δουλεμπορικών εταιρειών.
Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό, σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Για όλα αυτά η διοίκηση του σωματείου σας καλεί στη γενική συνέλευση την Τετάρτη 3 Απρίλη στις 7μμ, για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να οργανώσουμε και να σχεδιάσουμε τη δράση του σωματείου μας μπροστά στις απεργίες.

In this article

Join the Conversation